Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Překvapení v soutěži krásy: Americkou Miss se stala dívka bez ruky

11. června 2013 | 14:00

Nádherná Nicole Kelly (23) se narodila bez levého předloktí. To jí ale nezabránilo v tom, aby se přihlásila do Americké Miss. A co víc? Vyhrála ji!

Po vyčerpávající třídenní soutěži o titul Miss Iowa 2013 je rozhodnuto. Miss se stala blondýnka Nicole Kelly. A to i přes své chybějící levé předloktí.

Vyhraje Miss Ameriky?

Dívka bude soutěžit nadále. Na podzim se totiž zúčastni soutěže o titul Miss Ameriky. "Když jsem vyrůstala, musela jsem se vyrovnat s tím, že na mně všichni neustále koukali," napsala na svých stránkách.

Nevadí jí, že na ni všichni civí

Nikdy se svým postižením nijak netajila. Deníku Daily Mail prozradila, že vyzkoušela snad všechny sporty, od basketbalu po potápění, ale největší vášeň našla na jevišti. A tam na ni lidé zírají nejvíce. Její největší vášní je herectví a ona doufá, že se jednou stane třeba producentkou.

Miss Iowa Nicole Kelly
Autor: Facebook.com

Požehnaná Miss

"Kdybyste mi před rokem řekli, že budu královna krásy, vysmála bych se vám. Nikdy bych nevěřila, že se vydám tímhle směrem, ale teď jsem šťastná a cítím se požehnaná," napsala nově zvolená Miss Iowa.

Další neobvyklá prvenství

Nicole není první handicapovanou Miss v historii. Minulý rok se poprvé v historii soutěže krásy zúčasnila autistka Alexis Wineman. V roce 1994 vyhrála titul Miss America neslyšící Heather Whitestone. 

Anketa
Má Nicol šanci vyhrál Miss America 2014?
Ne, hlavně kvůli postižení
25 %
Ano, není to překážka
75 %
Hlasovalo: 1262 čtenářů
Děkujeme za Váš hlas!

 

Autor: ema