Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Krása na dosah: Připravte své ruce a nehty na jaro!

  • Věnujete svým rukám dostatečnou péči?
    15. dubna 2013 | 10:00

    V zimě dostaly pořádně zabrat, takže je nejvyšší čas jim dopřát extra péči. Zdravé a pěstěné ruce vám budou dobře sloužit a uděláte s nimi větší parádu než se suchými a unavenými chudinkami. Jak se o ně správně starat?

  • Nasaďte si rukavice

    ...
    Autor: Shutterstock
    Při mytí nádobí, při úklidu, při práci na zahradě a pokud možno, i když jen dáváte prádlo do pračky. Nejsou nijak zvlášť pohodlné, ale za pěkné ruce jejich používání rozhodně stojí. Rukavice vaši pleť ochrání před vysušením a předejdou alergickým reakcím na čisticí přípravky.
  • Hydratujte, hydratujte, hydratujte


    ...
    Autor: Shutterstock
    Platí to pro tvář, vlasy i tělo – ruce nevyjímaje. Mějte vždy u postele nebo na pracovním stole připravený hydratační krém a vytvořte si rituál. Vetřete ho do dlaní třeba po každé dopité kávě nebo dočtené kapitole. Pamatujte si: dobrý krém na ruce má být dostatečně hustý a mastný.
  • Noste si vlastní mýdlo


    ...
    Autor: Shutterstock
    Na veřejných toaletách – ať už v restauraci, v klubu nebo v kanceláři – se často setkáte s levnými, nekvalitními mýdly, která rukám nesvědčí. Obsahují totiž alkohol a další látky, které pokožku extrémně vysušují. Odborníci radí nosit u sebe malé balení mýdla nebo alespoň antibakteriální gel.
  • Jezte správně


    ...
    Autor: Shutterstock
    Toužíte po pevných, zdravých nehtech, které se nelámou? Pomůže vám drobná úprava jídelníčku. Zařaďte do něj více proteinů, nejlépe v podobě bílého masa, vajíček, semínek a oříšků, a vitaminů, hlavně všemocného „céčka“. Naopak omezte pití alkoholu a kouření.
  • „Neňoupej si ty nehty!“


    ...
    Autor: Shutterstock
    Také vás v dětství maminka podobně okřikovala? Měla pravdu. Neurotické hryzání, obírání a loupání nehtům i jejich okolí dlouhodobě škodí. Rozhodně se vyhněte mechanickému sloupávání laku – narušíte jím buňky v horní vrstvě nehtů a nenávratně je tak poškodíte.
  • Pomoc hledejte v kuchyni


    ...
    Autor: Shutterstock
    Posílit růst i kvalitu nehtů můžete i bez kosmetických přípravků. Mezi nejúčinnější domácí směsi patří olivový olej s pár kapkami šťávy z citronu, podobně účinkuje i avokádový nebo kokosový olej. Vtírejte každý večer do nehtových lůžek nebo si připravte vlažnou lázeň. Rozdíl poznáte sami!
  • Neřežte kůžičku

    ...
    Autor: Shutterstock

    Mnoho lidí má sklon pravidelně zatlačovat nebo dokonce odřezávat kůžičku na nehtech. Ano, vypadá to dobře – ovšem jen do doby, kdy se v oblasti začnou tvořit jizvy. Do těch se pak snadno dostává infekce a vznikají záněty, které jsou nejen nepříjemné, ale i nebezpečné.

Autor: Marie Barvínková
Diskuse ke článku
.