Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 kosmetických tipů a triků do tropických veder! Zůstaňte krásná

30. června 2012 | 10:11

Chcete zůstat krásná a stylové, i přesto, že teploty dále neúprosně stoupají? Není to jednoduché, ale stačí znát jen pár skvělých fíglů a věci, kterým se rozhodně musíte vyhnout!


1. Použijte lehce hydratační krém pod make-up. Ideální jsou například podkladové báze, které pleť vyživí, ale nezmastí. Pokud máte mastnou pleť, nenanášejte krém na nos a čelo.

2. Ne, pudr doopravdy neabsorbuje mastný make-up. Pokud se už lesknete, nanesete na sebe tunu pudru, nepomůže vám to. Ba naopak. Místo toho si s sebou noste buď speciální ubrousky na mastnou pleť, nebo alespoň papírové kapesníčky.

3. Vyhněte se těžkému make-upu, hlavně těm, jež hlásají, že jsou matující. Jakmile si jej totiž nanesete a vyrazíte na sluníčko, okamžitě se rozmaže a „mat“ bude ten tam.

pleť
Autor: Profimedia.cz

4. Naličte se světlými a třpytivými barvami. Zůstanete díky nim vypadat svěže a vydrží déle, než jiné, tmavší barvy

5. Zvolte meruňkový, nebo bezbarvý lesk na rty. Rozhodně nemyslete na tmavé, těžké barvy.

6. Použijte lehké, voňavé tělové mléko. Dodá vám přirozený a pěkně vypadající lesk

7. Méně je někdy více. Zkuste zapomenout na černou oční tužku a zkuste si naopak koupit jiné, letní, třeba perleťové, nebo krémové barvy. Pokud se ale cítíte nesvá, přetřete víčko tvářenkou.

pleť
Autor: Profimedia.cz

8. Pokud se bojíte, že se vám krémové oční stíny „slejí“ do jedné linky, také je přepudrujte. Vydrží pak o to déle.

9. Nutností je rozhodně voděodolná řasenka. Na léto je skvělá, nebrání nám v opalování, nezatěžuje pleť,a když si vyberete opravdu kvalitní, nerozmaže se ani při koupání. Nezapomeňte ale na odličovač extra voděodolných řasenek. Vyrábí se většinou na olejové bázi, takže ještě hydratuje oční okolí.

10. Na léto je vhodný nákup voděodolné kosmetiky. Je ale potřeba dopředu zvážit, zda-li je to doopravdy nutné a není to jen nějaký rozmar.  V léte není moc vhodné pleť zatěžovat. Zkuste si tedy místo make-upu nanést tónovací krém, víčko přetřít meruňkovým stínem, tváře bronzerem a na rty bezbarvý lesk. Řasy samozřejmě vymalujte voděodolnou řasenkou. Budete vypadat svěže a mladě!

pleť
Autor: Profimedia.cz

Autor: Eva Dvořáková