Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Skvělé účesy nejen pro tento podzim

24. října 2011 | 15:48

Ráda sledujete novinky ze světa krásy? Zajímá vás, jak „vyšperkovat“ účes pro nadcházející sezonu? Poradíme vám, co se nosí.

Nejžhavějšími trendy jsme se nechaly pro tentokrát inspirovat u specialistů L’Oréal Professionnel a kadeřníků salonu Franck Provost. Ti vytvořili velmi lichotivou a nadčasovou kolekci London Look, ve které si přijde na své opravdu každý. Co přinesli nového?

Zlatavé tóny

Autor: salon Franck Provost

Vlasy jakoby protkané zlatými paprsky budou jedním z převládajících trendů. Účes by měl být plastický, vzdušnější. Proto je dobré vlasy nahoře trochu prostříhat a odlehčit. Jak docílit zvlněných pramenů? Stačí je natočit přes velkou kulmu a zafixovat.

Zlatavé tóny, salon Franck Provost
Autor: archiv firmy

Rozpustilá popelavá

Autor: salon L´Oréal Professionnel

Tento styl se hodí pro odvážné a sebevědomé ženy. Vlasy v popelavém tónu můžou vypadat velmi mladistvě. Abyste toho dosáhla , použijte barvu Inoa Platinum bez amoniaku. Ale lépe uděláte, když zajdete do salonu. Pro tento ležérně působící účes je také důležitý precizní střih, který vyžaduje pravidelnou péči.

Rozpustilá popelavá, salon L´Oreak Professionnel
Autor: archiv firmy

Přirozené stínování

Autor: Marek Pátl

Melíry se stále nosí, jen musejí vypadat co nejpřirozeněji. Módní je uvolněnost a méně výrazné kontrasty. Aby účes působil lehce a přírodně, nechte ho prosvětlit jemnými prameny.

Přirozené stínování, Marek Pátl
Autor: archiv firmy

Sexy elegance

Autorka: Petra Měchurová

Vlasy sestříhané tak, aby měly objem v kombinaci s patkou, vždycky působí elegantně i sexy zároveň. Kadeřnice Petra Měchurová se při volbě barvy inspirovala srstí tygra. Je totiž hedvábná, lesklá, navíc je tento motiv velice módní. Použitá kombinace barevných odstínů zjemňuje vzhled a prozáří pokožku. Je ideální pro ženy s modrýma očima a olivovou pletí.

Sexy elegance, Petra Měchurová
Autor: archiv firmy

Smyslně chladná brunetka

Autorka: Irena Vavrušková

Chcete, abyste měla vlasy stále jakoby v pohybu? Dynamické a plastické? Nechte si je v horní části probarvit tak, aby vytvořily žíhaný efekt. Technika je ideální na podzim a zimu, kdy slunce vlasy nešisuje a daří se lépe vykreslit jejich texturu.

Extra tip kadeřnice: Prosvětlení a se hodí především pro tmavší typy žen. Účes bude vypadat hravěji. Měl by ho ale vždy tvořit vyškolený kadeřník. Jen tak bude výsledek stoprocentní.

Smyslně chladná brunetka, Irena Vavrušková
Autor: archiv firmy

Měděná orchidej

Autorka: Andrea Josková

Tento účes se hodí pro polodlouhý střih. Dominuje mu asymetrická patka a prostřih s nepravidelným efektem. Střih podtrhuje barevné efekty, které vytvářejí světlo a vysoký lesk. A jak dosáhnout podobného stylingu? Stačí širší kulma a lak na vlasy.

Měděná orchidej, Andrea Josková
Autor: archiv firmy

Vítězná červená

Autor: Ľudovít Vida

Jedním z největších hitů podzimu je přírodně červená mahagonová barva. I v tomto případě se kadeřník soustředil na probarvení, které vytváří plastický efekt. A na vzdušný a přirozený střih, jenž lze různě upravovat.

Vítězná červená, Ľudovít Vida
Autor: archiv firmy

Co pomůže udržovat nový účes:

Autor: Alena Dušková