Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blondýnky jsou pořád v kurzu

22. října 2011 | 06:00

Chlapi jsou z nich paf a připadají jim sexy. Možná proto si na blond barví vlasy čím dál víc Češek. Teď jich je už celá třetina.

Jsem hnědovláska, ale alespoň jednou za život bych si chtěla zkusit být blondýna. Mám totiž pocit, že bych vypadala jemněji, ženštěji a víc sexy. Podobně asi uvažuje 35 % žen, které se odbarvují na blond.

Podle průzkumů společnosti Henkel ČR je to o 20 % víc než v minulých letech. A důvod, proč čím dál víc zákaznic v drogerii sahá po platinových odstínech? Světlé vlasy zjemňují rysy, ubírají roky, a navíc na ně letí chlapi.

Reese Whiterspoon zazářila dokonce jako filmová Pravá blondýnka
Autor: profimedia.cz
Blond je symbol mládí

Když vedle sebe postavíte krásnou blondýnu a stejně krásnou brunetu, můžete vzít jed na to, že většina mužů bude nadšenější z blondýny. Londýnský psycholog Satoši Kanazawa pro to má svou teorii.

„Světlovláskám se v dospělosti často mění barva vlasů a muži to podvědomě vnímají. Blonďaté vlasy jsou proto symbolem mládí, a pokud muž pálí za blondýnkami, znamená to, že v podvědomí touží po mladé a zdravé samičce,“ říká odborník na lidskou duši. Na tom něco bude. A my se pomocí odbarvovačů snažíme přelstít přírodu i mužské touhy.

Experimenty s barvami

Ale vlasy si barvíme i jinak než na blond. Podle průzkumu používá barvy na vlasy zhruba 63 % žen. Některé si dávají stále dokola svou oblíbenou barvu, ale téměř polovina z nás ráda experimentuje a neustále mění odstíny a zkouší nové varianty. Nakonec to, že můžeme být chvíli blondýny, chvíli zrzky a chvíli tajemné černovlásky, je docela zábava.

Nejslavnější blondýny

Marilyn Monroe
Sexsymbol 50. let může za to, že si miliony žen odbarvily vlasy, aby se jí alespoň trochu přiblížily.

Marilyn Monroe
Autor: profimedia.cz
Plavovlasou bohyni si zahrála i ve filmu Muži mají radši blondýnky.

Paris Hilton

Dědičce hotelového impéria se také říká nejblonďatější blondýna světa.

Reese Witherspoon

V komedii Pravá blondýnka cupitala v růžovém kostýmku s příšernou kabelkou a psíkem v ruce, ale ve skutečnosti je to docela normální holka, která kašle na ďábelské diety, ráda čte a depresí se zbavuje běháním.

Autor: vin, Kbak