Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Letní make-up: Buďte dokonalá i ve vedrech!

15. července 2011 | 09:14

Přemýšlíte, jak se v létě správně nalíčit? Nevíte, jaké barvy jsou momentálně v kurzu? Na své si přijdete, ať už milujete extravaganci, nebo raději volíte přirozenost. Aktuální sezoně vévodí tři styly.

S příměsí bronzu

Co je základem? Přirozenost, dokonale sjednocená pleť, důraz na opálení. Jak na to? Po vyčištění pleti naneste na obličej lehký tónovací krém, který pak přepudrujte třpytivým bronzerem, jenž by měl ladit s barvou vaší pleti. Můžete jím jen zdůraznit líčka namísto tvářenky. Oči obtáhněte těsně nad hranicí řas voděodolnou tužkou na oči. Letos letí odstíny v barvě tyrkysové, hnědé, měděné či ostře zelené. Hitem jsou rovněž tekuté linky. Na řasy pak naneste maskaru (ideálně voděodolnou). Rty zdůrazněte leskem či hydratační rtěnkou v bronzovém, hnědém či oranžovém tónu.

Tropické barvy se hodí na letní party
Autor: shutterstock.com
V tropických barvách

Křiklavě zelená, žlutá, modrá, červená i růžová... To vše jsou barvy dominující letošnímu líčení. Vizážisti se nechali inspirovat peřím pestrobarevných papoušků a jejich nevšední a výstřední barevné kombinace se pokusili přenést na oční víčka. Základem jsou různobarevné linky, jimiž si můžete orámovat oči jen a jen podle vaší fantazie. Nebojte se kombinovat více odstínů najednou. Víčka si pak můžete lehce vystínovat práškovými očními stíny. Na tváře naneste růžové nebo oranžové zdravíčko a na rty třpytivý lesk.

Nahé líčení létu sluší
Autor: shutterstock.com
Nahé líčení

Je nestárnoucí trend, který se vrací každý rok. Proč je tak populární? Je totiž jednoduché a přirozené. Navíc ho zvládnete bleskově. Nejprve se zaměřte na pleť. Ta by měla být dokonale vyčištěná a hladká. Vyrazil se vám někde nežádoucí pupínek? Zamaskujte ho korektorem a tón pokožky sjednoťte lehkým dlouhotrvajícím make-upem (pokud máte kůži dokonalou, nemusíte make-up použít vůbec). Jestliže jste náchylná k nežádoucímu lesku, lehce si obličej přepudrujte. Na oči naneste řasenku, na tváře rozetřete oranžové zdravíčko, rty přetřete bezbarvým leskem. A je hotovo.

Čím se v létě nalíčit? Inspirujte se novinkami:

Autor: Alena Dušková, Kbak