Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pozor na balzám na rty, vypěstujete si závislost!

Pozor na lesky, můžou vám zničit rty
12. května 2011 | 10:32

Můžete se stát závislá na balzámu na rty? Žloutnou užíváním laku nehty? Je dražší kondicionér lepší? Na tyto a další otázky ohledně přípravků na krásu přináší Blesk.cz cenné odpovědi.

Můžete se stát závislá na balzámu na rty? ANO!

Povrch rtů je tvořen odumřelými buňkami. Pod ním se tvoří buňky nové. Když si rty pravidelně promazáváte balzámem, kůže zleniví a produkuje méně nových buněk. Jakmile pusu nepřetíráte tak, jak je zvyklá, začne se vysoušet, a vy ji zase musíte namazat. A tak stále dokola. Rty se tedy můžou stát závislými.

Žloutnou užíváním laku nehty? ANO!

Ale vztahuje se to jen na někoho a jen na některé laky, zvláště ty tmavé. Je v nich totiž formaldehyd, který reaguje s keratinem, který je v nehtech. Ty pak můžou být trochu lámavější a žlutější, než je jejich přirozená barva.

Je dražší kondicionér lepší? ANO!

Levné kondicionéry většinou neobsahují silikon, díky kterému jsou vlasy hebké a lesklé. Je proto lepší do přípravků na vlasy zainvestovat. Nebo si alespoň pořádně číst příbalové informace.

Fungují lesky zvětšující rty? ANO!

Znáte ten svrbivý pocit, když si namalujete rty zvětšovacím leskem? Není to jen vaše představivost. V těchto rtěnkách je obsažena mentolová chemikálie menthoxypropanediol, která stimuluje kůži. Není dobré takové lesky používat často. Mohly by vám rty zničit.

Je nutné odličovat se krouživými pohyby? NE!

Ve všech reklamách na odličovací prostředky se na nás valí, že krouživý pohyb je ideální pro zbavení se nečistot z pleti. Je to ale opravdu tak důležité? Opravdu ne. Je úplně jedno, jak se zbytků make-upu zbavíte.

Autor: INT, mivr