Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zatočte s celulitidou a ukažte krásné nohy

8. května 2011 | 18:19

Už je to zase tady. Zanedlouho oblékneme šortky, šaty i plavky, jenže co s pomerančovou kůží, která nám hyzdí zadeček, stehna, někdy i břicho? Pomoct vám můžou některé kosmetické přípravky, ale i masáže a šikovné přístroje.

Upravte si jídelníček!

Pokud v jídle ráda hřešíte, „ulítáváte“ na přeslazených kofeinových nápojích, cukrovinkách, rychlém občerstvení, chipsech, vězte, že se to na vašem těle brzy projeví. Obzvlášť, když si k tomu dopřejete několik cigaret denně. Váš lymfatický systém bude jako zacpané stavidlo. Vzbouří se, přestane odvádět škodliviny z těla ven a z vaší hebounké pleti udělá hroší pokožku. Samý důlek a hrbolek. To vážně chcete? Začněte tedy od podlahy: z jídelníčku vyřaďte přesmažená, příliš sladká a tučná jídla. Taktéž slazené a sycené chemické nápoje. Vytvořte si nový stravovací plán plný zeleniny, ovoce, libového masa. A pijte. Aspoň dva litry tekutin denně.

Když už se začne klubat…

Pozorujete už nějaká zhoršení? Když si stlačíte kůži na stehnech, vidíte dolíčky? Vezměte na pomoc krémy a emulze. Co je podmínkou, aby se vaše kůže napravila? Mazat se, mazat se, mazat se… Každý den nejlépe dvakrát. Zhruba po třech týdnech byste měla pozorovat změnu.


Hýbejte se

I když máte tisíce jiných aktivit, které děláte raději, přesto byste měla alespoň třikrát týdne sportovat. Vyberte si, co vám nejméně vadí. Co třeba současný hit Zumba? Nebo bazén či svižné procházky? Určitě se něco najde a váš lymfatický systém to bude kvitovat.

Vyzkoušejte přístroje

Existuje celá řada přístrojů, jimiž je vybavena většina kosmetických salonů, které vám dokážou rozproudit lymfu a prokrvit problematické partie. Mně osobně se třeba osvědčil přístroj Starvac SP2 (www.andre-klinika.cz), nebo běžící pás, který je ještě kombinovaný s podtlakem a infračerveným světlem Vacu-Therm Body Space (www.topbeauty.cz).

Co ještě může celulitidu způsobit?

* Věk: Rizikovým obdobím bývá těhotenství, puberta a menopauza. V ženském těle totiž dochází k hormonálním změnám.
* Hormonální léčba: Užívání syntetických hormonů (antikoncepce, hormonální substituce apod.)
* Obezita: Jelikož se jedná o poruchu v ukládání tukových buněk, jsou samozřejmě víc ohrožení obézní jedinci, kteří mají více tuku. I když ani to není pravidlem. Pomerančovou kůži můžou trpět i štíhlé ženy.
* Nedostatečný příjem tekutin: Když nebudete pít dostatek vody, nikdy to nebude ono. Ať už chcete zredukovat váhu nebo mít krásnější pleť. Tekutiny jsou totiž důležité pro správnou funkci lymfy.
* Konzumace alkoholu, kávy a kouření: Mají negativní vliv na cirkulaci krve.
* Nedostatek pohybu: Je to klasika. Když se budete pravidelně hýbat, máte napůl vyhráno. Celulitida se objevuje častěji u těch z nás, které máme sedavé zaměstnání, nebo se do sportování musíme nutit.
* Nedostatečnost lymfatického systému
* Porucha metabolismu
* StresGenetická dispozice

Masírujte se a sprchujte

Lymfu vám rozproudí i masáže od zkušených fyzioterapeutů. Také doma si můžete masírovat postižené partie pomocí přístrojů vyvinutých na celulitidu. Zlepšují prokrvení pokožky. A účinné je i střídavé sprchování studenou a teplou vodou.

Detoxikujte

Čas od času byste měla své tělo důkladně pročistit. Zkuste si udělat krátký půst, kdy budete pít jen vodu a zeleninové šťávy. I tak málo může pomoci v boji o krásnou kůži. A nezapomínejte ani na dostatek spánku, relaxaci, pohodlné oblečení, jenž vás nebude tlačit a bránit tak správnému toku krve.

Extra tip!

CelluCare – šikovné injekce

Minimalizovat pomerančovou kůži můžete i pomocí injekční aplikace přípravku CelluCare. Vpíchnutím do problematických míst se zlepší cirkulace lymfatického systému, rozpustí se nadměrné tukové zásoby a odstraní ztvrdlé tkáně. Aby vás to nebolelo, provádí se zákrok při místním znecitlivění. Po aplikaci se můžou objevit modřinky, pro jejichž lepší hojení se používá speciální krém v kombinaci s kompresními punčochami. Abyste byla spokojená, je ideální zopakovat proceduru desetkrát v jednom měsíci. Více na www.lcandel.cz. (Cena za jedno ošetřeni je 1250 Kč, za osm ošetření 10 000 Kč).

(zdroj: www.celulitida-odstraneni.cz)

Autor: Alena Dušková, Kbak