Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krok za krokem ke správnému odlíčení

Pleť bude zdravá a krásná jedině ve chvíli, když bude správně odlíčená.
11. října 2010 | 14:51

Drahé krémy nedokáží s pletí udělat zázraky, pokud nebude správně odlíčená. Kosmetické produkty fungují pouze na perfektně očištěné pokožce. Jak na to? Odlíčení je snadné a zabere jen chvilku.

1. krok – Pleťové mléko

652533:gallery:true:true

Malé množství odličovacího mléka naneste krouživými pohyby na celý obličej mimo očních partií a poté ho setřete čistými suchými vatovými tamponky směrem od středu obličeje ven. Raději použijte několik tamponků, abyste pleť vyčistila důkladně. Mléko můžete také nanést přímo na tamponky a jemnými pohyby zbavit pleť největších nečistot.

2. krok – Pleťová voda

652534:gallery:true:true

Zbytky pleťového mléka a nečistot dočistěte pleťovou vodou nebo tonikem. Naneste je na čisté vatové tampony a vyčistěte jimi celou tvář. Vyhněte se očím.

3. krok – Odličovač očí

652535:gallery:true:true

Pokožka kolem očí je velmi jemná a oči bývají citlivé. Zabraňte jejich podráždění a zvolte přípravek určený přímo na oční partie. Naneste ho na dva tamponky, ty jemně přiložte k víčkům a nechte odličovač působit několik vteřin. Poté je lehce stáhněte směrem ven. Rozhodně se vyhněte silnému tlaku, který nepřiměřeně vytahuje pokožku, což by se vám za pár let vymstilo větším počtem vrásek. Řasenku odlíčíte tak, že tamponek lehce stáhnete od kořínků řas směrem dolů.

4. krok – Dejte pleti výživu

652536:gallery:true:true

Perfektně odlíčená a čistá pleť ji potřebuje. Dopřejte jí tedy dostatek hydratace a výživných látek prostřednictvím krému, který je určený pro váš typ pleti.

Autor: duš, kamp