Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ženy ztratí rok života rozhodováním o tom, co si vzít na sebe

Udělejte průvan v šatníku
11. července 2009 | 08:31

V průměru rok života stráví ženy u skříně rozhodováním nad tím, co si vezmou na sebe. Rozhodovat se přitom musejí mezi mnoha kousky oděvů podle toho, zda jim má róba sloužit v práci, na večírku, na rande... A procházením šatníku stráví průměrná žena 287 dní svého života.

Nejhorší vůbec z tohoto pohledu jsou pak páteční a sobotní večery. Podle nové britské studie zabírá ženám rozhodování nad šatníkem vhodným pro tyto akce nejvíce času a stojí je nejvíce úsilí. Stejně náročné pak bývá balení kufru na dovolenou a výběr správných položek šatníku.

Každý pracovní den v týdnu pak průměrně žena stráví přemýšlením nad oblečením šestnáct minut, v sobotu a v neděli jí to zabere v průměru o dvě minuty méně. Naopak páteční a sobotní večery zaberou dvacet minut rozhodování nad šatníkem. A balení kufru na dovolenou pak v průměru 52 minut. Speciální události, jako firemní či vánoční večírky a společenské akce, zabírají v průměru ženám 36 minut.

„Co žena nosí, má totiž přímý vliv na to, jak se cítí, a pro ženu je důležité, aby se v tom cítila výjimečně. Ať už je to jakákoli událost, oblečení představuje ženskou image, což je zvláště pro ženy velmi důležité,“ komentovala závěry studie mluvčí společnosti Matalan, která výzkum provedla.

Autor: Famous, oj
Klíčová slova: šátník, móda, rozhodování
Diskuse ke článku
.