Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Přivítejte jaro dokonalým vzhledem: Co potřebují vaše pleť a tělo nejvíce?

S blížícím se jarem pleť volá po hydrataci
7. března 2016 | 06:00

Doma se chystáme na jarní úklid a schováváme zimní oblečení. Jak by se na jaro mělo připravit naše tělo? Je potřeba bojovat s únavou a povadlostí pleti a zároveň ji připravit na vyšší dávku slunečního záření. 

Jaro je ideální dobou, kdy připravit svou pleť na vyšší zátěž slunce. Po zimě bývá pleť unavená a povadlá, potřebujeme ji proto hydratovat, zvýšit v ní podíl kolagenu a trochu ji omladit.

"Základem je důkladné vyčištění pleti, například diamantovou mikrodermabrazí, která pleť opravdu hloubkově a přitom šetrně vyčistí a vyhladí diamantovou hlavicí," doporučuje Petra Samková, lékařka z pražské Petra Clinic. Pro příjemné a efektivní omlazení pleti doporučuje metodu Anti-Aging LPG, která pokožku dokáže omladit až o několik let – a to přitom zcela neinvazivně a pouhou masáží kožní tkáně. Kromě výrazného omlazení, zahuštění a zavodnění pokožky se zbavíte otoků, zvednou se kontury obličeje včetně očního oblouku a vyhladí se větší i drobné vrásky.

Na jaře je také vhodné nechat si pleť vyšetřit odborníkem, odstranit znaménka a kožní výrůstky, což výrazně snižuje riziko onemocnění rakovinou kůže. Doporučujeme doktorku Samkovou, která je odbornicí na klasickou a estetickou dermatologii a poradí vám množství moderních ošetření, která jsou účinná a bezbolestná.

Jak po zimě dostat tělo do formy?

...
Autor: Shutterstock.com
Známá jarní únava nastává především kvůli dehydrataci, která vznikla v zimních měsících. Na jaře proto zapojte dostatek tekutin a samozřejmě zeleniny, která vás krásně pročistí, do jídelníčku. Vhodný je také lehký pohyb: v tomto období je ideální začít se svižnějšími procházkami nebo s během na čerstvém vzduchu.

Pokud vás trápí tukové zásoby v problematických partiích, kde se sportem shazují jen velmi těžko, doporučujeme vám bezbolestnou liposukci. Ta vás téměř okamžitě zbaví nežádoucích tukových polštářků a bez skalpelu vám vykouzlí postavu, o jaké jste vždy snily. Nejúčinnějšími metodami bezbolestné liposukce jsou radiofrekvenční liposukce, kryolipolýza, neboli liposukce zmražením, či metoda Vanquish, kterou ke zhubnutí používala například i herečka Jitka Asterová, aby se vešla do nových šatů.

Připravena na léto bez chloupků

Jaro je také ideální dobou pro trvalé zbavení se ochlupení. Na jaře sice ukážeme sem tam nožky, ale léto a plavková sezona se blíží. A ruku na srdce, milé dámy – kterou z nás neotravuje věčné holení žiletkami, depilačními strojky nebo voskovými páskami? A co když se těchto procedur můžete navždy zbavit a už nikdy neřešit, že teď prostě nemůžete jít plavat, protože nemáte oholené nohy?

Vyzkoušejte permanentní epilaci laserovou metodou IPL. Epilace (na rozdíl od depilace) znamená, že se zbavíte chloupků i s kořínky, tudíž budete mít pokožku opravdu krásnou a hladkou. Navíc laserová epilace se může aplikovat téměř na každé místo, kde se chcete chloupků zbavit – od obličeje po prsty u nohou. Stačí jen několik ošetření a budete mít navždy pokoj od holení. Pulsní světlo bezbolestně a neinvazivně zničí každý chlup zvlášť a ten už příště neporoste. Tuto metodu si oblíbili i muži, například herec Martin Dejdar, který se netají tím, že podstupuje permanentní epilaci podpaží, aby se méně potil a cítil se lépe.

Autor: red