Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Žárlivý Hynek, Soňa v slzách a Evženův problém s alkoholem

Video se připravuje ...
4. prosince 2023 | 06:00

V neděli začal advent, ale v Ulici tento týden adventní nálada příliš panovat nebude. Například Soňa skončí v slzách poté, co se svými exemplárními tresty tvrdě narazí u nadřízené Magdy… Náročné období právě prožívá Evžen, kterému se začíná vymykat z rukou bažení po alkoholu. Gábina má před blížícími se Vánoci klasickou honičku. Do toho se jí nečekaně ozve kontrola z finančáku, a žárlivý Hynek navíc začne dělat Dáše peklo ze života. A to zdaleka není vše!

Soňa v slzách

Letošní díly Ulice jdou pomalu do finále, a tak v nich nabírají na obrátkách příběhy některých uličních postav. Přestože právě začal advent, leckdo nebude mít na sváteční náladu ani pomyšlení. Například ve škole se to docela vyostří. Umět akceptovat názory druhých totiž není snadné, zvláště pokud je člověk přesvědčen o své pravdě. V takové situaci se nyní ocitne Soňa, která si je jistá, že pro pověst školy dělá to nejlepší. Ostatní ale mají na její jednání trochu jiný názor. Zejména Magda s jejím postojem nesouhlasí, což ambiciózní Soňa hodně špatně nese, byť se to snaží nedávat najevo. Jenže jejich spor zajde tak daleko, že to Soňa už neustojí… Proč se sesype? Co všechno jí nevědomky prozradí Prokop? A co překvapí Magdu?

Jak to dopadne s Márou a Karlou?

Každý, kdo má malé dítě, řeší rok co rok i mikulášskou nadílku, aby udělal potomkovi radost. U Marečkových ale letošní návštěva Mikuláše, anděla a čerta nevyjde úplně podle představ hlavních aktérů, byť se budou snažit sebevíc. Vedle tohoto nadělení se budou u Karly a Máry intenzivně řešit i společné rodinné svátky. Tony a Dominika se totiž rozhodnou, že ty dva k sobě trochu popostrčí, a tak se jim postarají o jedno menší překvapení i o pořádné brouky do hlavy… Co si na ně vymyslí? Jak to Karla a Mára vezmou? A bude mezi nimi konečně jasno?  

Naděje umírá jako poslední. Občas je ale třeba, aby člověk reálně zhodnotil své šance. Jenže právě tohle Vanda moc neumí. Hvězdy jí stále předpovídají, že se to mezi ní a Luďkem změní, a tak Vanda podniká i nadále nejrůznější kousky, aby ji vzal Luděk konečně na milost. Teď se to u ní ale natolik nastřádá, že i ji srazí do kolen marnost jejího snažení. A nejen to. Na Luďka je stále jako mílius. Nyní mu však předvede, že i ona má svou hrdost a že umí vystrčit drápky… Co je na Vandu už moc? Co a proč hodí Luďkovi na hlavu? A s jakými následky?

Gábina v koncích

Advent je časem příprav na nejkrásnější svátky v roce i obdobím, kdy zejména obchodníci nevědí, kde jim hlava stojí. To velmi dobře zná také Gábina, která kmitá od rána do večera. Aby toho nebylo málo, ohlásí se jí kontrola z finančáku, což nikdy nevěstí nic dobrého, zvláště když máte za mámu Milenu Pumrovou, jíž začíná téct do bot v neziskovce. A tak by potřebovala zfalšovat pár dokladů… Čím Pumrová Gábinu rozhodí? Proč nakonec Gábina zavolá SOS Hynkově Dáše? A co všechno se rozpoutá mezi Dášou a žárlivým Hynkem jen necelé tři týdny před Vánoci?

Tajná láska

Tajení vztahu je vždy ošemetné. Když se navíc jedná o vztah mladšího kluka a starší holky, je to ošidné dvojnásob. Žofka sice začala s Michalem chodit, ale jen pod podmínkou, že se o nich nikdo nedozví. Zamilovaný Michal s tím souhlasil, jenže udržet něco takového v tajnosti je čím dál těžší, hlavně mezi nejbližšími, od nichž potřebujete čas od času krytí nebo trochu konspirace kvůli prázdnému bytu. A tak Michal své tajemství zákonitě neudržel. Teď to bohužel vyjde najevo kvůli trapasu, který se mu stane v Žofčině přítomnosti… Jak to Žofka vezme? A co bude pro Michala obrovským rozčarováním?

Autor: Martina Miláčková