Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tento týden v Ulici: Šimonovi půjde o život, u Nyklových poteče krev a Gábina zažije překvapení!

Video se připravuje ...
13. listopadu 2023 | 06:00

Tento týden se v Ulici odehraje velké drama i obrovská romantika hlavně u Gábiny. Zatímco o romantické překvapení k narozeninám se Gábině postará Jirka Herman, dramatické chvilky čekají Šimona, který se rozhodne vylézt na hodně vysoký komín. Výzvy i karamboly se budou řešit také u Nyklových, zejména u Martiny a Vilmy. Tentokrát nejen poteče krev, ale navíc bude v pohotovosti i celá rodina. A to není vše!

Postavit se čelem výzvám znamená posunout se dál, bohužel občas s rizikem natlučeného nosu. Přesně to se stane také Martině, která bojuje o Jirku, byť si to sama nechce přiznat. Aby mu byla blíž a získala si jeho uznání, vyhecuje se k akci, na kterou by si jinak nejspíš netroufla a jež pro ni nedopadne právě nejlépe. Její bolestivý karambol má ale i svou světlou stránku – Jirka se ukáže jako skvělý záchranář a citlivý ošetřovatel. A nejen to. Konečně mezi nimi začnou přeskakovat pořádné jiskry… Co se Martině stane? A k čemu všemu dojde mezi ní a Jirkou?  

Čím překvapí Monika Máru?

O tom, že naděje umírá jako poslední, by mohla dlouho vyprávět Věrka, která se chytá každého stébélka ohledně vztahu Karly a Máry. Přestože již proběhlo jejich rozvodové stání a Mára jí sám řekl, že je teď s Monikou, podle Věrky ještě není nic ztraceno. Stačí, aby se dozvěděla jednu zásadní novinku, a hned začne spřádat plány, jak napomoct osudu, aby se vše odvíjelo tím správným směrem… Co je pro Věrku dobrým znamením? A jakou překvapivou zprávu řekne Márovi Monika?

Příležitosti se musí jít občas naproti, mají jasno Vítek i Michal Klímovi, každý z nich ovšem z jiného důvodu. Zatímco Vítek si chce nenápadně oťuknout Bářina Bruna, Michal má úplně jiné plány. Týkají se Žofky a filmu, který by s ní rád viděl. A protože tento snímek již v kinech neběží, je to pro Michala ideální příležitost, jak se před Žofkou blýsknout. Přichystá pro ni speciální promítání u sebe doma. Má to jen jeden malý háček – bylo by fajn, kdyby měl byt jen sám pro sebe, nikdo je nerušil a ani se zbytečně nevyptával... Jak to Michal zařídí? A jakou roli v tom sehraje jeho spiklenkyně Bára?

Je Vanda naivní, nebo zamilovaná?

Věci se dají vykládat různě. Přijde na to, z jakého úhlu pohledu se berou. Více než kdy jindy to platí nyní pro Vandu, která je stále skálopevně přesvědčená, že se k sobě s Luďkem vrátí. Jeho žádost o rozvod a nechuť s ní komunikovat bere jako drobnou manželskou krizi, jež se určitě vyřeší. Blanka a Evžen se tak mohou jen dohadovat, zda je Vanda natolik naivní, nebo zamilovaná, že si odmítá připustit pravdu. Ta je navíc šokuje i sondováním, jak to má nyní Luděk s ženami… Co přiměje Blanku a později i Evžena, aby Luďkovi otevřeně řekli, co si o tom všem myslí? A v čem si jsou Luděk a Evžen až překvapivě podobní, byť by to ani jeden z nich nepřiznal?

Šimon hazarduje se životem

Kvůli lásce ztratí hlavu kdekdo, Šimona nevyjímaje. Na Valerii mu pořád záleží, i když spolu již nejsou. Štve ho, jak Val stále obdivuje staršího Barta, na kterého tajně žárlí. A tak využije první příležitosti, aby ho trumfnul alespoň ve freeruningu. Když se od Val dozví, že Bart plánuje komín, nenapadne ho nic jiného než ho předběhnout a vylézt na jím vybraný komín dříve než on. Tentokrát si však ukousne hodně velké sousto. Když se k tomu navíc přidá i nečekaný zádrhel ve chvíli, když je už pěkně vysoko na komíně, o malér je postaráno… Kdo a jak se pokusí Šimona zachránit? A jaké bude mít tento kousek následky?  

Autor: Martina Miláčková