Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejbláznivější vychytávky pro rodiče a jejich děti! Neuvěříte, co si můžete koupit!

15. října 2015 | 06:00

Rodičovství je čím dál tím větší věda. Ještě před pár stovkami let žena porodila a za chvíli nosila dítě s sebou na pole. Dnešní rodiče ve vyspělých zemích se nespokojí s tím, že dítěti je teplo a má co jíst. Musí mu zajistit vše pro jeho bezpečí, správný vývoj, rozvoj inteligence a jeho potenciálu. A zároveň chtějí rodiče také svůj klid, ne? Prohlédněte si následující vymoženosti a posuďte sami, jak moc jsou přínosné, nebo naopak nesmyslné.

Seznam věcí, které si má novopečený rodič pořídit, se od časů našich matek značně proměnil. O časech našich babiček ani nemluvě. Vývoj ovšem letí dopředu tak rychle, že i současné děti a rodiče mají k dispozici takové vymoženosti, o kterých se dnešním pětiletým ani nesnilo.

Otázkou je, jak moc jsou ty věci pro děti prospěšné, jak moc jde o jejich vývoj a bezpečnost. Jestli většina z nich nemá jen ulevit rodičům, kteří se čím dál tím víc o děti bojí, chtějí mít vše pod kontrolou a ve všem jistotu. Celé generace dětí se naučily chodit na záchod bez "čurací opice" nebo "čuracích hodinek". Od rodičů to chtělo více trpělivosti, důslednosti a pozornosti.

A opice je jen slabý odvar vychytávek, které vás v galerii pro supermoderní rodiče čekají! Které novoty vám přijdou přínosné? A co je podle vás naprostý krok vedle?

Autor: is