Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechte se hýčkat! Vybrali jsme pro vás top 5 wellness lokalit. Čeká vás masáž zlatem i bahno

Kvalitní wellness služby ocení muži ženy.
14. srpna 2015 | 10:52
Prezentace klienta |

Luxusní procedury, nádherná lokalita, do poslední kachličky vycíděné zázemí, bazén, římské lázně, vířivka, ochotný personál… Tak vypadá realita ve špičkových  wellness resortech. Těch je ale v nabídkách jako šafránu. Oddělili jsme zrno od plev za vás a tady jsou – nejlepší místa, kam vyrazit na dovolenou, kde vás budou hýčkat!

S wellness v Česku je to jako na houpačce. Nekvalitní hotely v posledních letech vystřídaly opravdu luxusní resorty, kde si člověk připadá jako v luxusním penzionu v západní Evropě. Pátrání po nich ale připomíná hledání jehly v kupce sena. Na jeden kvalitní připadá několik podprůměrných.

Kam tedy vyrazit a užít si wellness víkend (nebo rovnou celý týden) bez kompromisů, ale za rozumnou cenu? Tady je pět tipů – vyrazit můžete na české hory, do proslulého lázeňského města, ale i do Prahy. S partnerem nebo s kamarádkou.

Krkonošský Špindl – česká wellness špička

Odpočinek na horách je splněný sen.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Říká se mu „český Aspen“ a patří k české špičce – a to nejen zázemím pro lyžaře, ale i kvalitou wellness služeb. Chcete-li si dopřát to nejlepší, vydejte se do Špindlerova Mlýna. Nejkrásnější pohled na celý Špindl je z terasy Orea Resortu Horal, jednoho z nejlepších wellness hotelu v okolí.

„Často k nám přijíždějí zamilované páry, na týden, ale i na prodloužený víkend,“ popisují zaměstnanci hotelů. A o zamilované se starají perfektně. V rámci romantických wellness balíčků na hosty po příjezdu na pokoji čeká láhev sektu, mísa s čerstvým ovocem, měkký župan… Třešinkou na dortu je romantická večeře při svíčkách – s vyhlídkou do Svatopetrského údolí.

Šumava – lázně pro plíce a výzva pro cyklisty

Šumava láká i milovníky cyklistiky.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

„Wellness pobyt není jen o lenivém užívání si procedur, ale často jde o kombinaci aktivní sportovní dovolené a následného odpočinku,“ tvrdí v šumavském Orea Resortu Horizont, který jako jediný šumavský hotel disponuje bazénem s protiproudem. A také luxusním wellness centrem, které hlavně ve večerních hodinách využívají hosté, kteří celý den brázdili šumavské stezky třeba na kolech.

O hotelu většina hostů mluví jako o ráji na konci světa. Ono není divu – Železná Ruda, pod kterou Hoziront spadá, je ze všech stran obklopena hlubokými šumavskými lesy. Hotový ráj pro plíce – a také pro záda i pro psychiku. Vždyť odpočinout si tu člověk může pří masáži, v zábalu z bahna z Mrtvého moře nebo ve vířivce s voňavou bylinkovou solí.

Harrachov – město sklářů s výborným pivem

Po náročné túře je vířivka to pravé.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

„Ráno vyjedete lanovkou na Čertovu horu, pak se vydáte přes Ručičky a Krakonošovu zahrádku až k prameni Labe a přes Voseckou boudu okolo Mumlavského vodopádu zpátky dolů do Harrachova,“ nabízí zhruba třicetikilometrový pěší výlet personál resortu Sklář v městečku sklářů – krkonošském Harrachově. Pokud tuhle trasu skutečně zdoláte, přijde vám večer vhod pivo z harrachovského minipivovaru, jedno z nejlepších v republice,  a nebo poležení ve vířivce a posezení v sauně přímo v hotelu.

Orea Resort Sklář leží na kraji lesa, jen pět minut od centra Harrachova a výhled na zdejší legendární skokanské můstky stojí za to – stejně jako masáž lávovými kameny, kterou si tady můžete dopřát.

Mariánské Lázně – od secese po Anglii

Pobyt v Mariánských Lázních patří k těm nezapomenutelným.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Smradlavé Lázně, to rozhodně není název města, které by lákalo k návštěvě. Nicméně dříve se tak přezdívalo Mariánským Lázním, jednomu z nejoblíbenějších lázeňských měst v Česku. I sem můžete vyrazit za špičkovým wellness – třeba do secesní vily nebo do hotelu, který je inspirovaný anglickým pánským klubem.

Kromě léčebných účinků zhruba 100 pramenů, které ve městě a v jeho okolí vyvěrají, můžete využít i pozitivní účinky růžového oleje. Vychutnat si můžete perličkovou lázeň, nebo jemnou masáž. Unikátní procedury pak nabízí Orea Spa Hotel Palace Zvon, kde zručné masérky pracují s 24karátovým zlatem, které má prý omlazující účinky.

Praha – za romantikou do hlavního města

Toulky starou Prahou to je romantika sama.
Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Máte českou metropoli spojenou jen s přeplněným metrem a hlučnými ulicemi? Pak jste pravděpodobně nikdy nebyli na Břevnově. Právě tam leží Orea Hotel Pyramida. Stavba, kterou kdysi veřejnost poslala na druhé místo v žebříčku nejošklivějších staveb, klame tělem. Po VIP přivítání můžou hosté využít místní bazén, nebo se nechat hýčkat v relax centru. Za exteriérem, který odborníci chválí, se ukrývá malý ráj.

A do romantického wellness balíčku pro dva hotel „přihodil“ ještě navíc romantickou večeři při svíčkách a vyjížďku parníkem po Vltavě. Tak proč nedat Praze šanci a neužít si právě v matičce měst prodloužený víkend plný hýčkání?

Inzertní sdělení:

Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Relaxace na Horách 

Vydejte se do Špindlerova Mlýna a užijte si pár dní absolutního relaxu v Orea Resortu Horal. Bohatá polopenze, neomezený vstup do bazénu, vířivky, fitness i do římských lázní. Sleva na wellness procedury a měkký župan na pokoji po celou dobu pobytu. Užijte si krásy Krkonoš!

Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Sami dva na konci světa

Užijte si krásy Šumavy ve dvou! Speciální romantický balíček v Orea Resortu Horizont obsahuje dvě romantické večeře při svíčkách, láhev sektu při příjezdu, perličkové koupele, neomezený vstup do bazénu, vířivky, sauny i parních lázní, ale i romanticky vyzdobený pokoj.

Autor: OREA HOTELS & RESORTS

Romantika v Mariánských Lázních

Romantická večeře při svíčkách, uvítací drink, láhev sektu, voňavé masáže, perličkové koupele, zábaly i oxygenoterapie – to a mnohem víc obsahuje balíček pro dva v secesním skvostu – Orea Spa Hotelu Palace Zvon v romantických Mariánských Lázních.