Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo vám doma pomáhá? Zeptali jsme se našich redaktorek

  • Úklid je nutný, ale jste na to doma samy nebo vám někdo pomáhá
    12. května 2014 | 10:34

    Průzkumy tvrdí, že nám v domácnostech čím dál častěji pomáhají partneři a někdy i děti. Jenže realita je naprosto jiná. Alespoň u nás v redakci.

    Kdo doma vaří, uklízí, žehlí, pere, vytírá, myje nádobí….? Zeptaly jsme se redaktorek bleskprozeny.cz, Blesk hobby, Blesk zdraví a Blesk pro ženy.

  • Erika Pilátová


    1987294:gallery:true:trueMoji drazí blízcí mi v tomto směru dali naprostou svobodu. Nechtějí nic zkazit, nechtějí mi do činností zasahovat. Jednoduše řečeno, mohu sama luxovat, celé dny mýt nádobí, skládat nábytek, opravovat záchod, vynášet donekonečna koš. No a vůbec jim to není trapné, ani se nad tím nepohoršují. Pravda, někdy se diví, proč ležím večer na gauči jako mrtvola, ale jsou tak tolerantní, že už jim nevadí ani to, že ho zabírám celý a oni se musejí dívat na televizi z koberce.

  • Olga Trešlová


    1144729:gallery:true:trueU nás doma vládne příjemný permanentní nepořádek, ale musím přiznat, že v dokonale uklizeném bytě bych se asi bála bydlet. Vždycky když uklízím, říkám si, že když dva lidé, pes a kočka věci rozhazují, a já uklízím, je to nepoměr, který se nedá zvládnout. Ale abych byla spravedlivá, o všechny práce se doma dělíme, tedy až na toho psa a kočku.
  • Majka Dvořáková


    Majka Dvořáková
    Autor: archiv redakce
    Rodina se čtyřmi puberťáky a jedním nepraktickým mužem vyžaduje vysokou manažerskou, spoustu velkorysosti a schopnost přehlížet neutřený prach. A tohle všechno jsem se zkrátka musela naučit. Ale musím přiznat, že u nás děti uklízí. Remcají u toho, snaží se z každé práce vykličkovat, ale nakonec to zvládnou. Já jim za odměnu peru jako o život (minimálně dvě pračky denně) a hlavně vařím a peču. O zbytek prací se musíme podělit, jinak bych se asi strhla.

  • Lenka Chvostová


    Lenka Chvostová
    Autor: redakce
    Bydlím sama, ale často ke mně na návštěvu jezdí šikovná jedenadvacetiletá neteř Zuzka z Plzně. Vím, že mi pokaždé umyje nádobí, takže dva dny před jejím příjezdem už ho pro ní nechávám ve dřezu, aby se u mě náhodou nenudila. A protože dobře vaří, překvapí mě vždycky nějakou dobrotou, třeba bramborovými noky s kuřecím masem, špenátem a smetanou, nebo tortilami s mletým masem, zakysanou smetanou a čerstvou zeleninou. S technickými věcmi mi zase pomáhá můj muž, který přijede kdykoliv potřebuju. A protože má auto, jezdíme spolu vždycky i na větší nákupy. Balíky minerálek bych totiž domů ručně vážně tahat nechtěla.

  • Silvie Risová


    úklid
    Autor: Shutterstock.com
    Pomáhá mi mladší dcera, která velmi dobře vaří, tedy opravdu SKVĚLE, takže mě často v kuchyni zastoupí. A vzhledem k tomu, že vaření nesnáším, je to vlastně velká pomoc.

Autor: MAJ
Klíčová slova:  anketa, rodina, úklid, redakce blesku
Diskuse ke článku
.