Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drastická výchova! Vystěhoval dceru (17) na ulici, nechtěla si uklidit

4. dubna 2014 | 06:00

Kdo má doma teenagera ví, že život s ním není snadný. Dospívající děti si totiž dělají co chtějí. A úklid pokoje do jejich plánu obvykle nezapadá. S tím se ale Craig Schlichenmeyer odmítl smířit. Celý pokoj své nepořádné dcery vystěhoval na příjezdovou cestu před domem.

"Vystěhoval jsem z jejího pokoje ven úplně všechno, abych jí dal najevo, že už jsme unaveni tím, jak nás neustále ignoruje," řekl Schlichenmeyer, který je vojákem, reportérce pořadu ABC News.

Na chodníku před garáží se tak ocitly všechny věci jeho sedmnáctileté dcery Hayley. Včetně postele i s jejími plyšáky, psacím stolem s počítačem i plným prádelníkem.

Před nábytek pak postavil obrovskou ceduli, na kterou křídou napsal pro dceru vzkaz. Ten zněl poměrně jasně: 'Hayley, tvůj pokoj se přestěhoval na příjezdovou cestu. Příště si ukliď.'. A potom zavolal do místní televizní stanice.

Craig Schlichenmeyer má poněkud svérázné výchovné metody. Celý pokojíček své dospívající dcery vystěhoval na ulici před dům je proto, že si nechtěla uklidit.
Autor: reprofoto abc NEWS

Svým odvážným činem si okamžitě získal řadu příznivců ze stran rodičů, ale také spoustu odpůrců. Ti mu vyčítají, že dceru veřejně ztrapnil před desítkami tisíc lidí.

Craig s tím však nesouhlasí. Na svou dceru je hrdý a mluví o ní jen v dobrém. "Je to přímo ukázkový teenager. Ale také vzorná studentka. Když přijde domů, vždy si hned udělá všechny úkoly. Pak ale hned vyráží s přáteli za zábavou," tvrdí a dodává: "Nechtěl jsem ji tím rozhodně nijak zostudit. Jen jsem ji chtěl trochu překvapit a dát jí najevo, že to myslíme vážně, když jí opakujeme, aby si vážila svého pokoje a starala se o něj. A že když jí řekneme, aby si uklidila, měla by si uklidit.".

A jak na neobvyklou otcovu výchovnou metodu zareagovala sama Haley? Když dostala cestou ze školy od svého otce SMS zprávu myslela si, že si táta jen dělá legraci. Když ale dorazila domů, úsměv jí zamrzl na rtech.

"Nakonec jsme si to s tátou vyříkali. Uznávám, že bych ho měla poslouchat. On by si ale zase měl uvědomit, že náš domov není armáda," prozradila pak reportérce dospívající dívka.