Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

6 škol díky Ramě slavilo předčasné Vánoce!

Zástupci výherních škol a školek si převzali výherní poukázky na 200 000 Kč.
8. listopadu 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Soutěž S chutí pomáhejme školám a dětem růst pořádaná Ramou zná své vítěze. Pro šek na vítězných 200 000 Kč dorazili zástupci šesti výherních škol a školek v hojném počtu. Vyzpovídali jsme je, jak s výhrou naloží. Odpovědi byly rozmanité, každou školu totiž trápí něco jiného.

Ve čtvrtek 17.10.2013 proběhlo v Praze v sídle firmy Unilever, která zastřešuje kromě jiných značek i Ramu, vyhlášení vítězů soutěže S chutí pomáhejme školám a dětem růst.

Přes Google hangout moderátorka a slovenská vícemiss z roku 1993 Karin Majtanová napjatým účastníkům soutěže shrnula celý projekt a na závěr vyhlásila vítězné školy a školky.

Svou úlohu moderátorky zvládla naprosto skvěle.

Děti soutěž tak nadchla, že hrají na bacily a vitamíny dodnes.
Autor: Markéta Vodičková

O několik týdnů později jsme se opět sešli i se zástupci výherních škol a školek v pražské kanceláři společnosti Unilever, kde si výherci převzali své šeky na 200 000 Kč, díky kterým mohou školu o něco vylepšit.

Vítězných škol bylo šest. Bodovalo se ve dvou kategoriích, aby nebyly znevýhodněny malé školy a školky.Body instituce získávaly jednak za zapojení hravých vzdělávacích aktivit na téma zdravá výživa do výuky. Aktivity byly připravených specielně pro tuto soutěž. A zároveň za sbírání účtenek od Ramy.

V 1.kategorii, což byl nejvyšší celkový zisk bodů za školu, vyhrála MŠ Kamarád z Nového Veselí. Bohužel nebyla předávání přítomna, takže jsme nemohli zjistit, co chtějí s vyhraných obnosem udělat.

 

MŠ v Bratronicích se o výhru rozdělí se ZŠ a pořídí pro žáky lanovou pyramidu.
Autor: Markéta Vodičková

Ostatní výherci se však dostavili, tudíž jsme se dozvěděli, že MŠ Bratronice, která se umístila na druhém místě, o výhru rozdělí se základní školou, která se v budově také nachází. Pořídí si herní sestavu na malé venkovní hřiště, aby měly děti dostatek venkovního vyžití. Zbytek peněz darují kmenové ZŠ na lanovou pyramidu.

ZŠ Dukelská ve Strakonicích má trápení v podobě nebezpečného azbestu, díky kterému musela uzavřít část prostor.
Autor: Markéta Vodičková

Na třetím místě skončila ZŠ Dukelská ze Strakonic, která se v současné době potýká s nedostatkem prostoru. Kvůli nálezu nebezpečného azbestu musela být její část uzavřena. Z výhry chtějí pořídit žákům novou cvičnou kuchyňku a z nevyužitého suterénního krytu vybudovat laboratoř. Tato škola již vyhrála v nejrůznějších soutěžích a je chvályhodné, že část peněz vždy dává na charitativní účely.

MŠ v Chudeřicích zrekonstruuju na přání rodičů šatny.
Autor: Markéta Vodičková

Ve 2.kategorii zvítězily také tři školy, přičemž se jednalo o přepočet bodů na žáka. Nejvíce bodů získala MŠ Chuděřice z Chlumce nad Cidlinou. Jedná se o malou školku, která čítá pouze dvě třídy, o to však radost z výhry byla větší. Za výhru zrekonstruují sociální zařízení a šatny.

ZŠ v Chrášťanech u Kněževse si za výhru pořídí keramickou pec.
Autor: Markéta Vodičková

Druhé místo připadlo na ZŠ Chrášťany u Kněževse, kde touto soutěží také žila celá vesnice, protože školu navštěvuje pouze 18 dětí. Původně počítali, že si za výhru nechají udělat nové hřiště, avšak nakonec se rozhodli pro dovybavení tříd, výměnu dveří a zbytek investují do keramické pece, aby měly děti dostatek kreativního vyžití.

Nábytek v MŠ v Maldějově na Moravě pamatuje 60.léta.
Autor: Markéta Vodičková

Na třetím místě skončila MŠ Mladějov na Moravě, která dříve sloužila jako fara a je stará přes 100 let. Díky podpoře obce došlo na školce již k několika rekonstrukcím, proto je možné použít výhru k vybavení vnitřních prostor. Lavice či šatny pamatují ještě doby rodičů a prarodičů dětí, které nyní školku navštěvují, výhra jim tedy jakoby spadla z nebe

Všem školám a školkám gratulujeme! Oceňujeme jejich snahu a nadšení pro věc! V neposlední řadě se těšíme na ukázky, jak si s výhrou poradily a udělali tak radost učitelům, žákům i rodičům.

Více informací o celém projektu naleznete na http://www.rostemeschuti.cz

Klíčová slova: rama, komerční prezentace
Související články