Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Provokující kostýmky malých dětí? Odsoudil je i porotce Slávik!

16. září 2010 | 05:00

Uvelebili jste se v neděli k televizi a chtěli si vychutnat talentovou show. Jedno, zda Talentmanii na Nově nebo Česko Slovensko má talent na Primě. Jenže na obrazovce se objevily spoře oděné nezletilé dívky a napodobovaly lascivní pohyby zkušených žen. Možná vám jejich taneční číslo přišlo legrační, možná jste si ale představili, že kamera detailně zabírá zadek právě vaší dcery a různí úchylní lidé nad tím slintají. Pak vám určitě došlo, že je něco špatně. Tento trend odsoudil i porotce Jaro Slávik!

V Česko Slovensko má talent na Primě se o štěstí pokoušely s tancem cha-cha osmileté děti Vanesa Šanková a Marek Paťko. Diváky a porotu měl snad zaujmout prazvláštní mix dětství a erotických prvků. Zbyly ale rozpaky. Kameramani si vůbec neuvědomili, že snímají malé děti, a s rutinou jim lezli pod sukně. Večer na komerční televizi přece musí být sexy, že? Jenže když jsou v hlavní roli děti? Tak je to lákavá podívaná zejména pro různé pedofily, kteří zde mají bezbranné oběti naservírované doslova na stříbrném podnosu.

Rodiče z těch dětí udělali cirkusáky, řekla Blesk.cz taneční instruktorka
Autor: Reprofoto TV Prima

Podobné číslo nasadila také TV Nova v Talentmanii. Ohnivou salsu zde tančily asi desetileté děti. Vystoupení zaujalo třeba porotce Pavola Haberu. Ten kroky a pohyby tanečnice Noemi doslova hltal a radil, že pohledy tanečníků se přece musí střetnout...

Na Nově vystupovaly asi desetileté děti
Autor: Reprofoto TV Nova

Večer na obou televizích se tedy nesl v duchu flitrů, krátkých sukének, bezbranných dětí a smíšených reakcí publika. Část veřejnosti si myslí, že je takováto exhibice OK, vždyť jsou to jen děti, které ještě nemají rozum. Druhá část veřejnosti pak zuří a říká: Ano, jsou to děti, které ještě nemají ponětí o všech tajích světa, proto je musíme chránit, nikoliv je vystavovat a odhalovat.

Slávik: Pro děti to není dobré!

Porotce soutěže Česko Slovensko má talent Jaro Slávik poslal tančící děti do dalšího kola, nechtěl jim prý kazit radost. Ale pro Blesk.cz později uvedl: "Tohle pro děti není dobré. Mají to na svědomí ti, kteří je tam poslali. Ony se nerozhodují samy. Neříkají: Mami, já chci jít tancovat do televize nahá. Otázkou je, do jaké míry jsou vůbec takovéhle soutěže pro děti vhodné. Dětem nechte dětství, ať se ke kariéře dostanou samy."

Odbornice říká: Je to špatně!

Mgr. Marie Dvořáková, trenérka Juniorských mistrů ČR v družstvech v latinsko-amerických tancích zaujala k show jasný postoj: "Pokud vystoupení mělo erotický podtext a vyvolávalo tento dojem, pak je to špatně. Pokud by na oficiální soutěži vystoupily v tom, v čem byly oblečeny v televizi, byly by okamžitě diskvalifikovány."

Blesk.cz s názorem Dvořákové souhlasí. Zneužívání dětí pro komerční účely, ať už ze strany rodičů nebo ze strany různých produkcí, je nepřípustné. A jsou země, kde by se ti, kteří děti takto propagují, rychle dočkali veřejného odsouzení.

Ameriku šokovaly malé tanečnice

V květnu 2010 se na Youtube.com objevil záznam tanečního vystoupení osmiletých dívek a Amerika byla v šoku.

Skupina malých tanečnic se v největší americké taneční soutěži World of Dance předvedla s velmi provokativním vystoupením. Na skladbu Single Ladies zpěvačky Beyoncé účastnice předvedly show, ve které nechyběly zadečky vykukující z červeno-černých kalhotek, odhalené pupíky a vlnění celým tělem.

Malé tanečnice pobouřily celou Ameriku...
Autor: youtube.com

Smutné je, že kostým, který americkým médiím připomínal "šaty prostitutek", někteří rodiče zuby nehty obhajovali. "Kostýmy jsou navržené tak, aby se v nich děvčatům dobře tančilo, nic víc," nechala se tehdy slyšet Melissa Preschová, matka jedné z dívek.

Mimochodem, o čem že je skladba, na kterou dívky tančily? "Jsem v klubu, právě jsem se rozešla s přítelem. Když se ti to se mnou líbilo, měl sis mě vzít. Teď se na mě nemůžeš zlobit! Kluk, se kterým tancuji, má ruce na mých bocích a svírá mě těsněji než džíny, které mám na sobě. Je čas přestat být hodnou holkou, jsem neuvěřitelně sexy," zpívá Beyoncé.

Sedmiletá královna samby se rozplakala

Samba v podání sedmileté holky...
Autor: ČTK

Být královnou samby v Brazílii? To mimo jiné znamená být královnou nevázaného sexu, kynout z alegorického vozu opitým lesbičkám a gayům a rozhazovat prezervativy. Letos se královnou měla stát sedmiletá Julie Lira.

Spory, zda malá dívka může být symbolem hříchu, se dostaly až před soud. A ten rozhodl, že jediný, kdo má zodpovědnost za její roli, je její táta. "Lira má na to být královnou samby," nechal se slyšet sebevědomý otec. Za pár dnů se malá tanečnice na alegorickém voze rozplakala a sesypala. Svou roli, do které ji nastrkali rodiče, neunesla.

Co si myslíte o dětech v erotických pózách? Pohoršuje vás to? Nebo vás to nechává v klidu? Řekněte nám svůj názor v diskuzi pod článkem!

Autor: jos, mivrk