Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Alimenty? Ruinují i ženy a jejich rodiny!

Fotografie
20. března 2010 | 05:01

Když ministryně Daniela Kovářová přišla s novým návrhem na výpočet alimentů, zvedlo to ze židlí nejen muže. Zděšeny jsou i mnohé ženy. Proč? Peníze na alimenty, které platí jejich partner své exmanželce, totiž často ruinují jejich rodiny.

Návrh ministryně spravedlnosti měl jasný cíl - pomoci ženám, které se nemohou u soudu dobrat výživného, na které mají jejich děti nárok. "Ženy i muži musí převzít odpovědnost za své chování. Každý, kdo si pořídí více dětí, musí počítat s tím, že mu zbyde z jeho příjmu méně," nechala se na ONLINE rozhovoru se čtenáři Blesk.cz slyšet Kovářová - celý záznam CHATU najdete ZDE!

Po této větě začaly do redakce Blesk.cz psát zoufalé ženy, které spojuje stejný příběh - manžel platí již nyní obrovské peníze své exmanželce a svému dítěti z předešlého vztahu, a jeho nová současná rodina nemá za co žít! Tyto ženy jsou trestány za to, že si vzaly člověka, který počal dítě (nebo děti) v předchozích vztazích.

Následující příběhy spojuje zoufalství a strach, že se situace s tabulkami, které navrhuje ministryně Kovářová, ještě zhorší!

Příběh paní Ivety

"Nové tabulky jsou jen šaškárnou a další nahrávkou pro zhrzené manželky, které přitom samy byly tím, kdo rozbil manželství. Navíc nebudou mít horní hranici, a tak si soudci a soudkyně stejně s muži pohrají. Můj manžel například platil výživné 2500 Kč měsíčního platu 6500 Kč. Kdo umí počítat, snadno zjistí, že je to cca 40% z platu. Toto výživné bylo manželovi vyměřeno ještě 3 roky zpět, přičemž zletilá dcera o otce zájem neměla a otce nenavštěvovala. Toto soud vůbec nebral v úvahu a souhlasil s matkou, která měla příjem dvojnásobný a doma dalšího manžela..." SLEDUJTE BLESK.CZ, CELÝ PŘÍBĚH PANÍ IVETY A JEJÍHO MANŽELA PŘINESEME JIŽ BRZY!

Příběh paní Martiny

"Mám přítele a ten má šestiletá dvojčata a musí na ně platit 8000 měsíčně, což mi přijde na jejich věk až moc. Vydělává 11000 - 13000 kč měsíčně, ale bohužel na živnosták a to se paní soudkyni nelíbilo a tak ho donutila podepsat papír o tom, že vydělává 25000. Přítel dvojčatům kupuje ošacení, chodí s nimi na výlety a kupuje dárky, bere si je pravidelně k sobě. Jeho bývalá přítelkyně je s nimi pořád doma, kde akorát hrají na počítači. Školku jí platí stát, tak si myslím že na ošacení a výživu by měla z 8000kč vyjít pro oba. Sociální pracovnice je zadobře s jeho bývalou přítelkyní a my s tím nic dělat nemůžem. Hold přítel platí na bývalou přítelkyni a ne na děti. A co bude, až si spolu pořídíme potomka, opravdu nevím...".

TRÁPÍ VÁS ALIMENTY? NAPIŠTE NÁM!
CO SI MYSLÍTE O NÁVRHU MINISTRYNĚ KOVÁŘOVÉ? JAKOU ZKUŠENOST MÁTE S ALIMENTY. NAPIŠTĚ NÁM SVŮJ PŘÍBĚH NA online@blesk.cz

 

523762:gallery:true:true Alimenty aneb kolik stojí muže rozvod
Autor: jos