Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vánoční aukce Blesku: Pomozte nemocným dětem! A získejte skvělý dárek

13. prosince 2013 | 05:00

Každý rok pomáháme nemocným dětem v projektu Srdce pro děti a letos tomu není jinak. Pět špičkových fotografů jsme požádali, aby nám vyfotili vánoční kouzlo. Výsledné fotografie se mohou stát krásným vánočním dárkem. A hlavně: pomohou!

To, jak bude fotografie vypadat, jsme nechali zcela na jejich autorech. Proto jsou obrázky tak různorodé. „Vánoce mají své kouzlo a zázraky, ty ale netrvají dlouho. Ukrývají se v nich tisíce přání, velká, malá, i ta nejtajnější. Každý si svůj sen sní tiše, i tenhle malý skřítek vánoční,“ říká Jan Tůma, který vyfotil holčičku se sobíma ušima.

Děcko, tentokrát s andělskými křídli, fotila i Lenka Hatašová. „Povolala jsem před pár lety v tento čas na pomoc anděly, a věřte nevěřte, doslova za pár dní se začaly dít zázraky! Touto fotografií děkuji všem těm neviditelným s křídly za to, co pro mne udělali.“

Zcela jiné jsou snímky Roberta Vana nebo fotografky Reflexu Nguyen Phuong Thao. Robert fotil na Kampě. „Vánoce většinou trávím sám. Bloudím po Praze s foťákem a poslouchám hudbu, která zní z kostela,“ říká ke svému obrázku s prázdnou zasněženou alejí.

Thao naopak fotila portrét, a to sestry boromejky. „Připomíná mi, že Vánoce jsou časem klidu a lásky. To opravdové kouzlo Vánoc.“

Dražit můžete od pátku 9:00 ZDE>>

Autor: bk
Video se připravuje ...