Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno, déšť 23°C

Tyto děti potřebují vaši pomoc: Pomáhá i Dáša Havlová

4. prosince 2012 | 18:00

Velkolepá akce s jediným cílem: Pomoci! To bude benefiční galavečer Srdce pro děti v neděli 16. prosince. Pořádá ho občanské sdružení Život dětem, se kterým je Blesk spojen už mnoho let právě díky projektu Srdce pro děti. Chcete také přispět na dobrou věc? Můžete už nyní!

Celý galavečer bude především o prezentaci osmi příběhů dětí, které trpí různými druhy postižení či jsou nevyléčitelně nemocné. Vnést trochu štěstí a radosti do jejich života můžete hned několika způsoby. Už nyní zasláním dárcovské DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777 s tím, že jedna stojí třicet korun.

Mluvte s hvězdami

Další možnost budete mít během večera. Do improvizovaného call centra v Obecním domě v Praze zasedne několik desítek známých osobností. Budete moct nejen přispět ale i si s nimi krátce popovídat! V přímém přenosu zároveň vystoupí takové hvězdy jako Karel Gott, Marie Rottrová nebo Miro Žbirka.

Miliony pro děti

Akce se koná především díky nadaci Život dětem již po třetí. „Jenom během loňského večera jsme vybrali 9,7 milionu korun a mohli jsme tak pomoct 312 dětem,“ prozradila Blesku Anna Strnadová, ředitelka Nadace život dětem.

Dílo přímo od známé osobnosti: Dražba Andělů startuje v neděli

Tuto neděli zároveň odstartuje dražba andělů na serveru Aukro.cz. Jde o sedmdesáticentimetrové sochy, které vlastnoručně vyrobili Karel Gott, Lucie Bílá, Dagmar Havlová, Petr Janda, Jitka Zelenková, Veronika Žilková a Květa Fialová. Vyvolávací cena každé je jedna koruna.

Kdo všechno vystoupí v přímém přenosu?

Celý galavečer bude probíhat na dvou místech zároveň. První část se odehraje v prostorách Smetanovy síně v Obecním domě. Při té v přímém přenosu vystoupí Karel Gott, Marie Rottrová, Petr Kolář, Ewa Farna, Miroslav Žbirka nebo Pepa Vojtek. O kousek dál, v přilehlém salonku Obecního domu, usednou do zřízeného call centra herci ze seriálů Cesty domů či Obchoďák a spolu s dalšími známými osobnostmi si zahrají na telefonní operátory.

Pomoct můžete už nyní!

Jak poslat dárcovskou DMS:
Stačí zaslat SMS ve tvaru DMS SRDCEPRODETI na číslo 87777. Cena jedné je 30 Kč.

Komu je celý večer věnován?

Výtěžek benefičního galavečera Srdce pro děti je určen na nákup zdravotních pomůcek pro děti nemocné mukopolysacharidózou, nemocí „motýlích křídel“, dětskou mozkovou obrnou, autismem, svalovou atrofií a dystrofií, dětem s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním a celiakií, které jsou v domácí péči svých rodičů.

Autor: Kateřina Kycltová
Video se připravuje ...