Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

KONEC AUKCE: Kytara Petra Nageho vydražena za 40 tisíc!

Fotografie
19. ledna 2009 | 09:00

Legendární kytara Petra Nageho, se kterou složil hit Kristínka iba spí, má už svého vítěze. Šťastnou majitelkou je Lucie K., která kytaru vydražila za 40 tisíc korun. Výtěžek aukce bude věnovaný projektu Srdce pro děti.

Kytara byla vydražena za

40 000 Kč

Šťastnou novou majitelkou se stala paní Lucie Kaufmann Králová.

Ze srdce gratulujeme!

blesk srdce pro děti
Autor: blesk

Pravidla aukce

1. vyvolávací cena kytary je 25 000 Kč, minimální příhoz 500 Kč
2. příhozy je možné zasílat formou SMS ve tvaru AUKCE CASTKA na číslo 907 99 09, kde CASTKA je nahrazena cenou, například AUKCE 50000 je příhozem na 50 000 Kč. Cena SMS je 9kč vč. DPH, hlasování provozuje Ringier ČR a.s.
3. nejvyšší aktuálně platný příhoz vždy ověří náš operátor telefonicky a teprve poté je zveřejněný na této stránce, v případě více stejných příhozů rozhoduje čas doručení SMS zprávy
4. v 17.00 se stává vítězem dražitel s nejvyšším aktuálně platným příhozem, pokud by tento nebyl schopný uhradit draženou částku, přesouvá se výhra 2. nejvyššímu příhozu atd.

Příběh slavné kytary

Je to první profesionální kytara Petra Nagyho. Vlastní ji už 25 let, tedy celou svou profesionální hudební kariéru. Petr ji koupil od kytaristy skupiny Elán, Jana Baláže, když byl ve finanční tísni, protože byl těsně po rozvodu. Nebýt této události, kytaru, zakoupenou ve Švédsku, by dle svých slov Jan Baláž nikdy neprodal.

V roce 1983 písníčkář Peter Nagy na této kytaře složil svůj nejznámější hit - Kristínka iba spí. Se samotnou kytarou poté koncertoval více než 1000x a dnes patří na první místo relikvií jeho hudební kariéry. Protože Peter letos slaví 25 leté výročí na scéně československé popmusic a vydává speciální dvojalbum, rozhodl se tuto kytaru věnovat na dobročinné účely.

Přesný model kytary je Ibanez JUMBO model M-340 AV, v sběratelských katalozích ji najdete pod číslem H 790214 a je jí zhruba 30 let.

272128:gallery:true:true

Více informací o Peterovi Nagym naleznete na adrese www.peternagy.eu.

Autor: red
Klíčová slova: aukce, peter, nagy, kytara, charita
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...