Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Kam s dětmi o víkendu? Za Golemem nebo svatým Martinem!

  • Svatého Martina se asi nedočkáte, ale jeho oslav ano. Podívejte se, kam vyrazit!
    12. listopadu 2015 | 10:00

    Martina na bílém koni jsme se ani letos nedočkali, takže plánovat na víkend jakékoliv hrátky spojené se zimou by bylo zbytečné. Nicméně to, že se obejdeme bez sněhu, ještě neznamená, že se máme obejít bez husy a svatomartinských slavností! Poradíme vám, kam vyrazit.

  • Svatý Martin přijede na Loučeň

    Zámek Loučeň
    Autor: archiv
    Zámecký park na Loučeni patří k těm nejkrásnějším u nás. A rozhodně stojí za to udělat si na zámek výlet. V zámeckém parku jsou spletitá bludiště a labyrinty, kde můžete raz dva zabloudit, ale hlavně tento víkend se zde konají Svatomartinské slavnosti. Kromě historických představení bude večer i lampionový průvod, do kterého se vaše děti určitě rády zapojí. Program je naplánován na sobotu i na neděli, záleží tedy na vás, pro který den se rozhodnete. Více se dozvíte zde.
  • Dětská planeta v Holešovicích

    O víkendu se v Praze v Holešovicích koná veletrh hraček.
    Autor: Shutterstock.com
    Od pátku do neděle můžete navštívit veletrh hraček, her a dětských potřeb Dětská  planeta. Tři výstavní dny nabídnou bohatý program pro celou rodinu. Dospělí zde mohou načerpat inspiraci na vánoční nákupy, na děti zase čekají oblíbení hrdinové v čele s Mimoni, obrovským Transformerem nebo LED robotem. Setkají se také s hrdiny kouzelné muzikálové show Popelka na ledě. Náctiletí si užijí na souběžném veletrhu HRAY!EXPO, který je pozve do světa počítačových her a herních konzolí. Více o festivalu se dozvíte zde.
  • Dětský bazárek

    Dětský bazar
    Autor: archiv firem
    Hromadí se vám ve skříni dětské oblečení, ze kterého už vaše ratolest vyrostla? Nebo naopak potřebujete ještě nějaký ten kousek do šatníku dítka za super cenu dokoupit? Pak nesmíte v sobotu opomenout navštívit Dětský bazárek v Era světě. Vezměte s sebou na nákupy i děti a nebojte se, že by se nudily. Zatímco vy budete pracovat na oživení šatníku své ratolesti, tak váš potomek se bude bavit v připraveném dětském koutku, nejrůznějšími soutěžemi či malováním na obličej. Více se dozvíte zde.
  • Pohádka o Golemovi v Chrudimi

    Loutkové představení v Chrudimi.
    Autor: Shutterstock.com
    Pocházíte z východních Čech a chtělo by se vám o víkendu načerpat trochu kultury? Máte rádi staré tajuplné historky a pověsti? Určitě vás potěší loutkové představení pro děti o Golemovi, které se bude konat v Chrudimi v Muzeu loutkařských kultur. Příběh je upraven tak, aby byl srozumitelný pro všechny, takže je divadlo přístupné pro děti od šesti let. Po skončení představení navazuje ještě dílnička. Protože je ale kapacita omezena, doporučujeme rezervovat lístky dopředu. Více se dozvíte zde.
  • Malý svět techniky slaví narozeniny

    Ostrava
    Autor: Profimedia.cz
    Narozeninová oslava? Proč ne! Malý svět techniky v Ostravě slaví své třetí narozeniny. Během víkendu 14. a 15. listopadu ožijí postavičky z knih Julese Verna a zhmotní se v tajuplné hře plné překvapení. Kromě toho bude i další bohatý doprovodný program jako malování na obličej, kreativní dílna nebo výroba sádrových odlitků U6. Více se dozvíte zde

Diskuse ke článku
.