Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kam s dětmi o víkendu? Vyrazte na Okoř nebo na výstavu igráčků!

  • Nejen v Botanické zahradě hlavního města Prahy si budete moct vyřezat dýně.
    22. října 2015 | 10:26

    Ještě než se změní v neděli čas a posuneme si ručičku o jednu hodinu zpět, měli bychom si užít poslední víkend, než se začnou krátit večery. Nechte se unést atmosférou posledního říjnového víkendu a zkuste třeba vyřezat si dýně nebo navštivte pohádkovou prohlídku zámku Sychrov!

  • Za duchy do Dvora Králové

    Vyřežte si dýňového ducha
    Autor: profimedia.cz
    Zoologická ve Dvoře Králové patří mezi nejznámější díky svému safari, kde se můžete pohybovat autem volně mezi zvířaty. Tento víkend zde ale bude o důvod víc, proč zoologickou zahradu navštívit! V sobotu tam totiž začíná Týden duchů, který potrvá až do 1. listopadu. Na strašidelné výzdobě se ale nepodílí pouze zaměstnanci zoologické zahrady, ale i návštěvníci, kteří si budou moct vyřezat vlastní dýni. V restauraci U Lemura si pak můžete pochutnat na dýňových specialitách. Během příštího týdne bude  akcí mnohem více, stačí se podívat na stránky zoo.
  • Poslední možnost navštívit Igráčka!

    Výstava Igráčků
    Autor: archiv
    Od začátku června je v Podbrdském muzeu v Rožmitále pod Třemšínem výstava hraček, které si z dětství pamatuje snad každý z nás – igráčků. Jestli jste tam však ještě nevyrazili, máte nejvyšší čas! Výstava totiž končí 30. října a přesouvá se opět o město dál. Rozhodně to ale stojí za to, kromě igráčků ze 70. a 80. let si můžete prohlédnout i ty moderní. Více o výstavě se dozvíte zde. Výstava Fenomén Igráček poté putuje do Jihlavy.
  • Pohádky na Sychrově

    Zámek Sychrov
    Autor: Profimedia.cz
    "Já vás, tatínku, mám ráda jako sůl!" Kdo by neznal pohádku Sůl nad zlato? Jestli ale chcete vidět tu skutečnou princeznu, udělejte si o víkendu výlet na zámek Sychrov. V sobotu i v neděli zde budou probíhat tematické divadelní prohlídky, které si užijí nejen děti, ale i dospělí. Představení začíná vždy v 10.00, v 11.00, 13.00, 14.00, 15.00. Pozor ale, pro velký zájem je nutné si místo předem rezervovat! Více informací zde.
  • Dýňové hrátky v botanické zahradě

    Vyřežte si dýňového ducha
    Autor: profimedia.cz
    Máte rádi kreativitu a rádi si hrajete s čímkoliv, co vám dají do ruky? Pak si udělejte výlet do Botanické zahrady hlavního města Prahy, kde budou celý víkend probíhat dýňové hrátky. Z této sezonní zeleniny si můžete vyrobit, cokoliv vás jen napadne, a poté si to samozřejmě můžete odnést domů. Nástroje na tvoření si můžete přinést z domova. Kromě toho na vás bude čekat občerstvení v podobě dýňové polévky a ovoce. Více o akci se dozvíte zde.
  • Na Okoř je cesta...

    O víkendu se na Okoři budou konat dobové jarmarky.
    Autor: Profimedia.cz
    Pokud vás baví trocha historie, zručnosti a přírody kolem a stále nevíte, kam vyrazit o víkendu, namiřte si to na Okoř. Celou sobotu vás na louce pod zříceninou čekají jarmarky, dílničky nejen pro dospělé, ale i pro děti, kolotoče a houpačky a spousta dalších zábavných atrakcí. Celá akce začíná už v devět ráno a potrvá až do šesti, záleží tedy pouze na vás, zda si uděláte celodenní výlet nebo se zastavíte na chvíli. A když už tam budete, určitě stojí za to vyšlápnout si nahoru na zříceninu hradu Okoř. Více se o akci dozvíte zde.

Diskuse ke článku
.