Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

12 tipů na dárky pro děti, které jsme vybrali za vás

  • Co to asi bude? Napětí pod stromečkem po rozbalení dárků vystřídá radost. Dvojnásobná, pokud se navíc trefíte do oslavencova přání nebo ho dokonce překvapíte něčím, v co ani nedoufal.
    30. listopadu 2014 | 06:00

    Možná máte jasno. Ale pokud při výběru dárků pro děti tápete podobně jako my v redakci, připravili jsme pro vás menšího pomocníka v podobě dvanáctky tipů na to, co by vašim potomkům mohlo pod stromečkem udělat radost. Napadlo vás třeba, že nemusí ocenit jen spoustu nových autíček či panenek, ale také dekoraci, na kterou si je mohou odkládat? Pořádek v pokoji, který díky tomu vznikne, můžete brát tak trochu jako bonus pro sebe. 

  • Funky domeček pro panenky

    Autor: Ookidoo

    Domeček z pevného kartonu vyrábí firma Green Lullaby. Díky nábytku namalovanému na zdech, oknům a třem poschodím vypadá jako skutečný. Vyrábí se v jemných pastelových barvách béžové, růžové a šedivé a je určen především holčičkám od 4 do 9 let, které si s ním mohou nejen hrát, ale zároveň do něj panenky mohou uklízet. Najdete ho na www.ookidoo.cz za 1250 korun.

  • Dřevěná vláčkodráha coby metro

    Autor: Brio, www.rarasek.com
    Vláčkem potěšíte naprostou většinu kluků. Tady jde navíc o trochu netradiční pojetí, protože jde vlastně o městskou nadzemní dráhu nebo metro, a to se zvuky i světly. Záleží už jen na fantazii vašeho potomka. Tenhle set od švédské firmy Brio najdete například na www.rarasek.com za 1899 korun a součástí sady jsou vagonky, nástupiště s výtahem, značka, postavičky a tunel, kterým může vláček projíždět.

  • Pěnová modelína, která nešpiní

    Autor: Pexi
    Modelína firmy Pexi, která se prodává pod názvem Playfoam, má jednu velkou výhodu – není mastná a nešpiní, nehrozí tak například, že jí po dětském modelování budete mít plný koberec. Nerozpadá se, nevyvolává alergické reakce a na rozdíl od jiných typů modelíny určených pro děti neobsahuje lepek, takže celiakici nebudou ohrožení, ani kdyby ji náhodou ochutnali. Na webu www.playfoam.cz koupíte Workshop Set za 205 korun.  

  • Bojovníci z ledového království

    Autor: Lego

    Pokud váš potomek odrostl prvním stavebnicím a nadále nemůže být třeba bez lega, zkuste letošní novinku – stavebnici ze série Chima. Se sadou z této série nazvanou Lavalův ohnivý lev může vaše dítě bojovat na straně modré síly CHI po boku bojovníků Lavala a Craggera. Sadu určenou bojovníkům od 8 do 14 let najdete například na e-shopu www.megahracky.cz za 959 korun. 

  • Nemocné štěňátko, které potřebuje léčit a ošetřovat

    Autor: Zapf Creation

    Sní vaše dítě o tom, že bude jednou veterinářem? Má radši zvířata než panenky, ale domů mu žádné pořídit nemůžete? Nebo ano, pokud pořídíte nemocné štěně Baby Born od firmy Zapf Creation? Na hračce se potomek naučí, jak se o zvířátko starat, a může se bavit i tím, že pejska uzdraví. Štěňátko obsahuje příslušenství, jako je sádra, stetoskop nebo lahvička s pitím. Hodí se pro děti od 3 let, za 999 korun ho prodává například Sparkys.

  • Auto, nebo polička? Obojí!

    Autor: Hugo chodí bos/Unlimited Design

    Tuhle skvělou lehounkou kartonovou, a navíc ekologickou autopoličku jsme našli v hračkářství Hugo chodí bos, které výrobek firmy Unlimited Design nabízí za 690 korun. Autopoličku může dítě domalovat nebo ji nechte jen tak, každopádně ji doplňte autíčky – když jich pár přikoupíte, bude dárek dokonalý. Celkový rozměr 58 x 24, 5 x 4,5 cm, velikost jednoho okénka je 8,24 (š) x 4,85 (v) x 9 (h) cm.

  • Když puzzle, tak třívrstvé

    Autor: Hračkotéka

    Krásné a vkusné je puzzle, které za 420 korun prodávají na www.hrackoteka.cz. Hodí se pro děti od batolecího do předškolního věku. Je to dřevěná třívrstvá skládačka od firmy Djeco, díky které se děti učí prostorovému vnímání a zlepšují si jemnou motoriku. Strom ukrývá příbytek sovy, ptáčka a veverky.

  • Pistole na plastové šipky pro malé bojovníky

    Autor: Mattel

    Pokud vám není proti mysli, že si děti hrají na bojovníky, což k jejich vývoji většinou patří, můžete sáhnout po novince firmy Mattel, kterou je plastová zbraň nazvaná BOOMco Stealth Ambush. Disponuje sklápěcí rukojetí a překvapivými funkcemi, má dolet šipek až 21 metrů! Balení obsahuje 17 originálních šipek s patentovanou technologií Smart Stick a terč. Doporučená cena činí 1299 korun, za kterou ji mají například na http www.kralovstvi-deti.cz

  • Panenky, které přilétly z vesmíru

     

    Autor: ...

    Pro holčičky, které se nespokojí s klasickými panenkami, přichází Zapf Creation se sérií nazvanou Novi Star. Jsou to vlastně mimozemšťanky, které přijely na planetu Zemi zkoušet nové věci, najít si nové kamarády a rozvířit místní módu. Obsahují stojánek na panenku, který ve tmě svítí, některé jsou vybaveny i čelenkou a mimozemským domácím mazlíčkem. Ina Ferna má svítící ohnivou korunu, tykadélka a třpytivé vlasy. Když jí dítě stiskne tykadélko, koruna se rozsvítí do ohnivých barev. Osmnáct centimetrů vysoká panenka je za 399 korun k mání například na webu www.mountfield.cz.

  • Kufřík pro opravdové průzkumníky

    Autor: Ookidoo

    Tohle přání se možná v dopise pro Ježíška neobjevilo, ale dost možná jen proto, že vaše dítě vůbec neví, že něco podobného existuje. Kufřík průzkumníka vyrábí firma Moulin Roty a nabízí ho všem dětem od 3 do 10 let. Ukrývá následující poklady: zelená tornička přes rameno, lahvička na pití se závěsným ouškem, kompas, skládací kartonový dalekohled, uzlování s instrukcemi, zápisník a tužka. Do kufříku se vejde spousta dalších věcí, které může malý badatel potřebovat nebo které na svých cestách objeví. Za 1590 korun najdete na www.ookidoo.cz. V nabídce mají podobné sady také například na pečení či zahradničení. 

  • Barvy na tričko, ale jaké!

    Autor: Centropen
    Dětem od 4 let jsou určeny barvy na tričko, které vyrábí Centropen, a za 293 Kč je můžete koupit například na www.rafoshop.cz – při objednávání se řiďte velikostí trička v balení. Sada foukacích fixů (zdravotně nezávadný inkoust) obsahuje 5 barevných odstínů fixů, 16 šablon s různými motivy, 1 bílé tričko (velikost dle výběru). Vydrží praní při 60 stupních. 

  • Rychlá auta versus mutanti

    Autor: Mattel

    Město Hot Wheels bylo v této hračce od firmy Mattel napadeno podélnými auty mutantů – jsou to vlastně napůl brouci, napůl auta. Jejich jediným cílem je zasít paniku a chaos. Vaše dítě může ukázat svou hrdinskou povahu a bojovat s vetřelci. Sada obsahuje jedno auto a jedno autíčko Mutant a lze ji kombinovat s ostatními sadami Hot Wheels. Za set pro kuky od 4 let dáte například na obchodu Slůně 959 korun. 

Diskuse ke článku
.