Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Geislerová s Hybnerovou budou číst pražským dětem

14. října 2011 | 12:07

Herečky Aňa Geislerová Vanda Hybnerová, ale i Klára Issová a další osobnosti otevřou své oblíbené knihy, aby se o ně podělily s dětmi v Praze. Zapojí se tak do kampaně Celé Česko čte dětem.

Už v pondělí 17. října bude několik českých osobností číst v pražském Martinickém paláci ze svých nejoblíbenějších dětských knížek.

Akce vypukne v 18:00 a příběhy pro děti tentokrát zazní v podání hereček Vandy Hybnerové, Kláry Issové, Ani Geislerové či spisovatele Michala Viewegha.

Program zpestří zpěvem Michal Malátný s Chinasky a na housle zahraje virtuos Pavel Šporcl.

Dětem čtou i Havlovi

Kampaň Celé Česko čte dětem, slaví úspěch už pátým rokem. Podpořila ji celá řada známých osobností včetně manželů Dagmar a Václava Havlových.


Do čtení v různých městech Česka se postupně zapojili dále například Michal Horáček, Zdeněk Svěrák, Jan Hřebejk, Barbora Špotáková, Jaromír Nohavica, Petr Nárožný, Ondřej Vetchý, Ivana Chýlková, Kateřina Neumannová, Libuše Šafránková, Dominik Hašek, Ewa Farna, Bolek Polívka a spousta dalších známých tváří.

Cílem kampaně je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj emocionálního zdraví dětí, rozvíjí jejich paměť a představivost, učí myšlení. Předčítání navíc utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem.

Autor: red