Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Blogeři vaří: Originální toasty se sýrem, které hravě zvládnete doma!

Video se připravuje ...
Netradiční pojetí tradičních toastů!
VIDEO: Adam Balažovič
20. května 2015 | 11:00

Říkáte si, že toast a móda nejdou dohromady? Ve videu vás o pravém opaku přesvědčí šest šikovných blogerů a dva šéfkuchaři!

Dostaly jsme šanci zúčastnit se akce, kde se spojilo přesně to, co máme rády: jídlo a móda. Šest fashion blogerů na originálním eventu dokázalo, že móda není jejich jedinou doménou.

Stop nudným toastům!

Celá akce měla za úkol představit jednu sýrovou novinku a ukázat, že toast nemusí být nudný a že díky kreativním nápadům z něho lze vytvořit kvalitní pokrm a zároveň i módní záležitost. Každý z šesti blogerů a pořadatel akce měli za úkol připravit toast v tématu, které na ně připadlo nebo si vybrali. Během celého tvoření jim pomáhali dva šikovní šéfkuchaři z restaurace Mozaika Burger Bistro.

Holky z módního blogu checkczechfashion.cz!
Autor: Leerdammer

Jak chutná móda

Ochutnaly jsme pořádný „nářez“ v podobě Punk Toastu, sedmikrásky v zeleninovém Hippie Toastu, toast vhodný pro malé strávníky Kid Toast, pokrm pro pravé gentlemany Gentleman Toast, „vysokou krejčovinu“ neboli Haute Couture Toast, chuť ulice ve Street Style Toastu a v poslední době oblíbený hipsterský styl v Hipster Toastu. Naše chuťové buňky zažily nebe!

Všichni bloggeři společně s šéfkuchaři!
Autor: Leerdammer

A vítězem se stává…

Podle počtu získaných bodů za vzhled, prezentaci a chuť toastu se na prvním místě umístil Hippie Toast z rukou Simony Švarcové, o které si více můžete přečíst na jejím blogu stylecookbook.cz. Za své snažení se podívá do Holandska do továrny na sýry! Pokud vás originální toasty zaujaly, o čemž není ani pochyb, návody na jejich přípravu můžete sledovat na facebookové stránce, kde je budou postupně zveřejňovat.

Vítězný Hippie toast
Autor: Leerdammer

Recept na vítězný Hippie Toast 

Toast ve stylu květinových dětí plný barev, přátelství, míru a svobody. Z lásky k zvířátkům plně vegetariánský. Make toast not war!

Ingredience:

Celozrnný tmavý sendvičový chléb

Koriandr

Česnek

Olivový olej

Paprika červená

Cuketa

Lilek

Toastový sýr

Sedmikrásky

Rukola

Sůl, pepř

Postup:

Tmavý celozrnný chléb, 2 ks, opečeme z obou stran a potřeme koriandrovým pestem. Na pánvi si ogrilujeme zeleninu na troše olivového oleje (cuketa, lilek, paprika, portobello). Dochucenou zeleninu zapečeme v troubě se sýrem. Hotovou zeleninou toast poklademe, ozdobíme rukolou a jedlými květinami, jako jsou např. sedmikrásky či pampelišky.

Autor: Lucie Houdková