Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Lahodné a jednoduché cheesecaky, které si zvládnete připravit doma

  • Připravte si doma lahodné cheesecaky podle našich receptů!
    10. května 2015 | 06:00

    Čím překvapit náročné mlsouny? Lahodným cheesecakem! Nemusíte pro něj spěchat do cukrárny. Poradíme vám, jak si jej připravit doma. Nízký křupavý korpus a lahodná náplň jsou prostě nakažlivá kombinace. Tak s chutí do toho!

  • Třešňový cheesecake

    Malinový cheescake
    Autor: shutterstock
    Doba přípravy: 30 minut

    Doba pečení: 2 hodiny

    Budete potřebovat: 

    • 250 g máslových sušenek
    • 120 g másla
    • 600 g krémové ricotty
    • 250 g zakysané smetany
    • 250 g moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 lžičku citronové šťávy
    • 3 vejce
    • 1 žloutek
    • 300 g třešní
    • 2 vanilkové cukry
    • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry

     

    Postup:

    Sušenky rozdrťte a promíchejte je se změklým máslem. Pak je napěchujte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Korpus dejte do chladu a mezitím si připravte krém. Ricottu ušlehejte s cukrem, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, vejci a žloutkem. Krém nalijte na sušenkový základ. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Po deseti minutách stáhněte teplotu na 110 °C a pečte dalších 20 minut. Pak troubu vypněte a dort nechte dojít. Po upečení dejte koláč do chladu a nechte ho uležet do druhého dne. Třešně vypeckujte, smíchejte s cukrem, citronovou kůrou, trochou vody a krátce povařte. Porce cheesecaku podávejte s třešňovou omáčkou.

  • Citronový cheesecake

    Citronový cheescake
    Autor: shutterstock
    Doba přípravy: 40 minut

    Doba pečení: 1 hodinu

     

    Budete potřebovat (na 1 kulatou formu):

     

    Na korpus:

    • 200 g kakaových máslových sušenek
    • 100 g másla

     

    Na náplň:

    • 750 g mascarpone
    • 200 g zakysané smetany
    • 300 g moučkového cukru
    • 4 vejce
    • 2 žloutky
    • 5 lžic hladké mouky
    • šťávu z 1 citronu
    • 2 lžíce levandulového sirupu

     

    Na polevu:

    • 3 vejce
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • šťávu ze 2 citronů
    • 2 lžíce másla
    • čokoládové hoblinky

     

    Postup:

    Sušenky rozemelte a spolu s máslem z nich vytvořte hmotu. Pak ji napěchujte do kulaté dortové formy. Korpus pečte asi 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím dejte do mísy mascarpone, zakysanou smetanu, cukr, rozšlehaná vejce a žloutky, citronovou šťávu, mouku a sirup. Vše dobře promíchejte, aby vznikl hladký krém. Nalijte na korpus a připravte polevu. V horké vodní koupeli míchejte vejce, citronovou šťávu, cukr a máslo a míchejte, dokud směs nezhoustne. Koláč pečte nejdřív 15 minut při teplotě 180 °C a pak dalších 40 minut při teplotě 150 °C. Po upečení ho přelijte polevou a dozdobte čokoládovými hoblinkami.

  • Karamelový cheesecake

    Karamelový cheescake
    Autor: shutterstock
    Doba přípravy: 40 minut

    Doba pečení: 1 hodinu

    Budete potřebovat (na 1 kulatou formu):

    • 250 g karamelových sušenek
    • 100 g másla
    • 600 g sýra Philadelphia
    • 3 vejce
    • 2 lžíce irish creamu
    • 2 lžičky solamylu
    • 80 g cukru

     

    Postup:

    Sušenky rozdrťte, smíchejte je s máslem a směs rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem. Sýr, cukr, vejce, likér a solamyl smíchejte v míse tak, aby vznikla hladká hmota. Nalijte ji na sušenkový korpus a formu dejte na hodinku do trouby předehřáté na 170 °C. Hotový cheesecake nechte vychladnout a pak ho nakrájejte.

  • Jahodový cheesecake

    Jahodový cheescake
    Autor: shutterstock
    Doba přípravy: 40 minut

    Doba pečení: tuhne v chladu

    Budete potřebovat (na 1 formu):

    • 300 g máslových sušenek
    • 150 g másla
    • 150 ml smetany na vaření
    • 150 ml smetany na šlehání
    • 500 g smetanového sýra
    • 120 g cukru
    • 1 citron
    • 300 g jahod
    • jahody na zdobení

     

    Postup:

    Sušenky rozdrťte, spojte s máslem, vypracujte kompaktní hmotu a rozprostřete ji na dno dortové formy. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody, rozpusťte ji ve smetaně a nechte zchladnout. Mezitím smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy. Pak vmíchejte smetanu se želatinou a rozmixované jahody. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ji do krému. Vše pak nalijte na sušenkový základ. Vše zarovnejte a dejte na 4 hodiny do chladu. Pak nakrájejte a ozdobte jahodami.

Autor: pil
Diskuse ke článku
.