Samozřejmě máte velikou výhodu, pokud jste si loni v létě a na podzim zamrazila přebytky z úrody. Ale pokud ne, nemusíte se o skvělé dezerty z letního ovoce ochudit. V obchodech jsou běžně k dostání zamrazené jahody, maliny, lesní směs, borůvky, ale i ostružiny či půlené švestky či brusinky. Doporučujeme sáhnout po tuzemských výrobcích například značek Dione, Ardo Mochov nebo Nowaco, které obsahují tuzemské kvalitní ovoce a jsou mrazeny citlivě. Ve fotogalerii najdete přehled produktů těchto značek.
Ovoce mrazené v době zrání má překvapivě mnohem více vitaminů a lepší chuť než ovoce čerstvé, které k nám putuje přes půl světa. Vězte proto, že koláč například ze zmrazených malin bude chutnat stejně, jako byste ho upekla z právě natrhaných.
Kromě již tradičních horkých malin si můžete dopřát stejně upravené borůvky, lesní směs nebo třeba jahody. Zmrazené ovoce stačí rozehřát v kastrolku a podle chuti dosladit. Nejlépe si horké ovoce rozumí s vanilkovou nebo pořádně čokoládovou zmrzlinou. Na ozdobu se hodí lístek máty, která vám mezi okny vydrží celou zimu.