Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Skvělé dezerty ze zmrazeného ovoce: Snadné, rychlé, levné!

11. dubna 2015 | 06:00

Zásoby loňských jablek a hrušek už pomalu docházejí a od letošního čerstvého ovoce nás dělí ještě měsíc dva. Ale pokud vás honí chuť na ovocný dezert, neváhejte sáhnout po ovoci mrazeném. Pokud jste si zamrazila vlastní loňskou úrodu, skvělé, ale i když ne, tak najdete poměrně obstojnou nabídku.

Samozřejmě máte velikou výhodu, pokud jste si loni v létě a na podzim zamrazila přebytky z úrody. Ale pokud ne, nemusíte se o skvělé dezerty z letního ovoce ochudit. V obchodech jsou běžně k dostání zamrazené jahody, maliny, lesní směs, borůvky, ale i ostružiny či půlené švestky či brusinky. Doporučujeme sáhnout po tuzemských výrobcích například značek Dione, Ardo Mochov nebo Nowaco, které obsahují tuzemské kvalitní ovoce a jsou mrazeny citlivě. Ve fotogalerii najdete přehled produktů těchto značek.

Ovoce mrazené v době zrání má překvapivě mnohem více vitaminů a lepší chuť než ovoce čerstvé, které k nám putuje přes půl světa. Vězte proto, že koláč například ze zmrazených malin bude chutnat stejně, jako byste ho upekla z právě natrhaných.

mražené maliny
Autor: Dione

Kromě již tradičních horkých malin si můžete dopřát stejně upravené borůvky, lesní směs nebo třeba jahody. Zmrazené ovoce stačí rozehřát v kastrolku a podle chuti dosladit. Nejlépe si horké ovoce rozumí s vanilkovou nebo pořádně čokoládovou zmrzlinou. Na ozdobu se hodí lístek máty, která vám mezi okny vydrží celou zimu.