Vynikající těstoviny: Rychlá klasika, která nikdy neomrzí!
Chutnají výborně, jsou rychle hotové a nikdy se jich nenabažíte. Těstoviny jsou prostě prostě skvělé. Inspirujte se našimi recepty na rychlé večeře.
Špagety aglio olio e peperoncino
Špagety aglio olio e peperoncinoAutor: Shutterstock.com- 400 g špaget
- 10 stroužků česneku
- 2 červené feferonky
- hrst nasekané petrželky
- olivový olej
- nastrouhaný parmazán
Postup:
Špagety uvařte podle návodu. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a feferonky na kolečka. V hluboké pánvi na oleji opečte česnek, přidejte feferonky, krátce je opečte a pak vmíchejte uvařené špagety. Přidejte nasekanou petrželku, vše promíchejte a podávejte. Na talíři špagety posypejte strouhaným parmazánem.Penne s tuňákem
Penne s tuňákemAutor: Shutterstock.com- 500 g těstovin
- 1 konzervu tuňáka v oleji
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotku
- 1 lžičku citronové kůry
- 1 lžíci nasekané petrželky
- sůl, pepř
- olej
Postup:
Na oleji orestujte nasekanou šalotku. Přidejte prolisovaný česnek a krátce opečte. Pak do pánve přidejte konzervu loupaných rajčat, kůru z citronu, sůl a pepř. Omáčku nechte pod pokličkou chvíli probublávat. Pak do ní vmíchejte okapaného tuňáka a nasekanou petrželku. Nakonec ještě podle chuti osolte nebo opepřete a vmíchejte uvařené těstoviny.Penne s mletým masem
Penne s mletým masemAutor: Shutterstock.com- 500 g těstovin
- 200 g mletého masa
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžíci zakysané smetany
- sů, pepř
- lístky bazalky
- olej
Postup:
Nadrobno nakrájený česnek a cibuli krátce opečte na oleji. Přidejte maso a opečte ho dohněda. Pak řidejte loupaná rajčata, stáhněte plamen, přidejte do omáčky sůl, pepř, oregano, lžíci rajčatového protlaku a nechte 20 minut probublávat. Do hotové omáčky vmíchejte lžíci zakysané smetany, nasekanou bazalku a podávejte s těstovinami.S olivami a zakysanou smetanou
Těstoviny s olivami a zakysanou smetanouAutor: Shutterstock.com- 400 g těstovin
- 2 pórky
- malý svazek bazalky
- 1 malý svazek petrželky
- 200 ml zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- 100 g zelených a černých oliv mix
- sůl
- olej
- parmazán
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu. Na pánvi orestujte na kolečka nakrájený pórek. Poté co změkne, přidejte prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Vmíchejte zakysanou smetanu a podle chuti osolte. Pak přidejte olivy a listy bazalky. Vše promíchejte s těstovinami. Nakonec přidejte parmazán a těstoviny dozdobte lístky rukoly.Boloňské špagety
Špagety s boloňskou omáčkouAutor: profimedia.cz- 500 g špaget
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 snítku řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 300 ml passaty (rajčatové pyré)
- 50 ml červeného vína
- sůl
Postup:
Na oleji krátce opečte nasekanou cibuli a prolisované stroužky česneku. Přidejte maso, zprudka ho opečte a nechte vydusit šťávu. Přidejte červené víno a také nechte vydusit. Pak dejte do pánve passatu, na kousky nakrájený řapíkatý celer, mrkev a omáčku nechte pod pokličkou probublávat. Nakonec omáčku podle chuti osolte. Podávejte posypané parmazánem.