Sobota 16. listopadu 2024
Svátek slaví Otmar, zítra je Den boje za svobodu a demokracii / Mahulena
Polojasno 7°C

Vynikající těstoviny: Rychlá klasika, která nikdy neomrzí!

  • Těstoviny jsou prostě prostě skvělé. Inspirujte se našimi recepty na rychlé večeře.
    18. května 2014 | 06:00

    Chutnají výborně, jsou rychle hotové a nikdy se jich nenabažíte. Těstoviny jsou prostě prostě skvělé. Inspirujte se našimi recepty na rychlé večeře.

  • Špagety aglio olio e peperoncino

    Špagety aglio olio e peperoncino
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • 400 g špaget
    • 10 stroužků česneku
    • 2 červené feferonky
    • hrst nasekané petrželky
    • olivový olej
    • nastrouhaný parmazán

    Postup:
    Špagety uvařte podle návodu. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a feferonky na kolečka. V hluboké pánvi na oleji opečte česnek, přidejte feferonky, krátce je opečte a pak vmíchejte uvařené špagety. Přidejte nasekanou petrželku, vše promíchejte a podávejte. Na talíři špagety posypejte strouhaným parmazánem.

  • Penne s tuňákem

    Penne s tuňákem
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • 500 g těstovin
    • 1 konzervu tuňáka v oleji
    • 1 konzervu loupaných rajčat
    • 1 stroužek česneku
    • 1 šalotku
    • 1 lžičku citronové kůry
    • 1 lžíci nasekané petrželky
    • sůl, pepř
    • olej

    Postup:
    Na oleji orestujte nasekanou šalotku. Přidejte prolisovaný česnek a krátce opečte. Pak do pánve přidejte konzervu loupaných rajčat, kůru z citronu, sůl a pepř. Omáčku nechte pod pokličkou chvíli probublávat. Pak do ní vmíchejte okapaného tuňáka a nasekanou petrželku. Nakonec ještě podle chuti osolte nebo opepřete a vmíchejte uvařené těstoviny.

  • Penne s mletým masem


    Penne s mletým masem
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • 500 g těstovin
    • 200 g mletého masa
    • 1 konzervu loupaných rajčat
    • 1 lžíci rajčatového protlaku
    • 1 cibuli
    • 2 stroužky česneku
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 1 lžíci zakysané smetany
    • sů, pepř
    • lístky bazalky
    • olej

    Postup:
    Nadrobno nakrájený česnek a cibuli krátce opečte na oleji. Přidejte maso a opečte ho dohněda. Pak řidejte loupaná rajčata, stáhněte plamen, přidejte do omáčky sůl, pepř, oregano, lžíci rajčatového protlaku a nechte 20 minut probublávat. Do hotové omáčky vmíchejte lžíci zakysané smetany, nasekanou bazalku a podávejte s těstovinami.

  • S olivami a zakysanou smetanou


    Těstoviny s olivami a zakysanou smetanou
    Autor: Shutterstock.com
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • 400 g těstovin
    • 2 pórky
    • malý svazek bazalky
    • 1 malý svazek petrželky
    • 200 ml zakysané smetany
    • 2 stroužky česneku
    • 100 g zelených a černých oliv mix
    • sůl
    • olej
    • parmazán

    Postup:
    Těstoviny uvařte podle návodu. Na pánvi orestujte na kolečka nakrájený pórek. Poté co změkne, přidejte prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Vmíchejte zakysanou smetanu a podle chuti osolte. Pak přidejte olivy a listy bazalky. Vše promíchejte s těstovinami. Nakonec přidejte parmazán a těstoviny dozdobte lístky rukoly.

  • Boloňské špagety


    Špagety s boloňskou omáčkou
    Autor: profimedia.cz
    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

    • 500 g špaget
    • 400 g mletého hovězího masa
    • 1 snítku řapíkatého celeru
    • 1 mrkev
    • 1 cibuli
    • 2 stroužky česneku
    • 300 ml passaty (rajčatové pyré)
    • 50 ml červeného vína
    • sůl

    Postup:
    Na oleji krátce opečte nasekanou cibuli a prolisované stroužky česneku. Přidejte maso, zprudka ho opečte a nechte vydusit šťávu. Přidejte červené víno a také nechte vydusit. Pak dejte do pánve passatu, na kousky nakrájený řapíkatý celer, mrkev a omáčku nechte pod pokličkou probublávat. Nakonec omáčku podle chuti osolte. Podávejte posypané parmazánem.

Autor: pil
Klíčová slova:  recept, těstoviny
Diskuse ke článku
.