Řízek s kaší: Nesmrtelná klasika 3x jinak. Zkuste je s oříšky nebo dýní a medem
Řízků se nikdy nepřejíte. A v kombinaci s lahodnou bramborovou kaší už vůbec ne. Co takhle vyzkoušet malé, ale významné vylepšení tohohle neodolatelného evergreenu?
- Na 4 řízky budete potřebovat:
Křupavá strouhanka s oříšky
Řízek s ořechyAutor: shutterstock.com- 100 g strouhanky
- 50 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1 lžíci sušených bylinek
Všechny suroviny promíchejte a obalte řízky v klasickém trojobalu - mouce, vajíčku a ochucené strouhance.
- Na 4 řízky budete potřebovat:
Indická strouhanka s kari
Řízek s kariAutor: shutterstock.com- 100 g strouhanky
- 50 g nastrouhaných mandlí
- 1 lžíci sezamového semínka
- 1 lžičku kari
Všechny suroviny promíchejte a obalte řízky v klasickém trojobalu - mouce, vajíčku a ochucené strouhance.
- Na 4 řízky budete potřebovat:
Pálivá strouhanka s chilli
Řízek s chilliAutor: shutterstock.com- 100 g strouhanky
- 1 lžíci nasekaného rozmarýnu
- 1 lžičku sušeného česneku
- špetku chilli
Všechny suroviny promíchejte a obalte řízky v klasickém trojobalu - mouce, vajíčku a ochucené strouhance.
- Budete potřebovat:
Bramborová kaše s hráškem
Bramborová kaše s hráškemAutor: shutterstock.com- 1 kg brambor
- 300 g mraženého hrášku
- 1 cibuli
- 200 ml smetany
- 30 g másla
- sůl, pepř
- 50 g parmazánu
Postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte hrášek a zalijte smetanou. Pak dejte do hrnce brambory a zpracujte je šťouchadlem. Osolte, opepřete a vmíchejte nastrouhaný parmazán.
- Budete potřebovat:
Bramborová kaše s bylinkami
Bramborová kaše s bylinkamiAutor: shutterstock.com- 1 kg brambor
- 50 g másla
- 150 - 200 ml mléka
- 1 malou cibuli
- 1 lžíci nasekaného rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Postup:
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte česnek, bylinky, promíchejte a stáhněte z ohně. Do hrnce přidejte brambory, směs rozmačkejte šťochadlem a postupně podle potřeby přidávejte teplé mléko.
- Budete potřebovat:
Bramborová kaše s dýní a medem
Bramborová kaše s dýní a medemAutor: shutterstock.com- 1 kg brambor
- 200 g pečené dýně
- 50 g másla
- 1 lžíci medu
- špetku muškátového oříšku
- 100 ml smetany
- sůl
Postup:
Brambory uvařte v osolené vodě a slejte je. Šťouchadlem je rozmačkejte a postupně do nich zapracujte máslo s medem, dýni, muškátový oříšek a podle potřeby osolte nebo zjemněte trochou smetany.