Kuřecí paličky se sezamem marinované v balsamikovém krému s fíkovou příchutí
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Množství: 2 porce
Ingredience:
6ks kuřecích paliček
5 lžic balsamikového krému Kalamata s fíkovou příchutí
50 gramů sezamu
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Kuřecí paličky očistíme, omyjeme a osušíme a osolíme. Vložíme do mísy a přidáme Balsamikový krém Kalamata s fíkovou příchutí. Důkladně promícháme paličky tak, aby se celé obalily krémem. Zakrytou misku necháme alespoň 20 minut v chladničce.
Poté paličky vložíme na pekáček a pečeme v troubě při teplotě 180 °C cca 40-50 minut. Sezamová semínka nasucho dozlatova opražíme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Kuřecí paličky podáváme ideálně v malých bílých miskách posypané praženými sezamovými semínky.
Penne s filetem z lososa s příchutí citrusů a čerstvým koriandrem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Množství: 2 porce
Ingredience:
250 g penne
1 filet z lososa (350 g)
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamikového krému Kalamata s příchutí pomeranče a citronu
4 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Lososa opláchneme a zbavíme kostí. Ostrým nožem odstraníme kůži a nakrájíme na malé kostičky stejné velikosti. Těstoviny uvaříme al dente podle návodu.
Do dobře rozpálené pánve přidáme olivový olej a osmahneme kousky lososa po dobu 2-3 minut, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Lososa vložíme do velké mísy, přidáme scezené těstoviny, nasekaný čerstvý koriandr, Balzamikový krém Kalamata s pomerančem a citronem, sůl, čerstvě mletý pepř a zamícháme. Podáváme v hlubokých talířích ochucené čerstvě mletým pepřem.
Telecí nožičky se sušenými švestkami a meruňkami
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Množství: 4 porce
Ingredience:
4 telecí nožičky
16 sušených švestek
16 sušených meruněk
8 lžic balzamikového krému Kalamata s fíkovou příchutí
sůl
čerstvě namletý pepř
trocha olivového oleje
alobal
Postup:
Telecí nožičky vložíme do velké mísy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a balzamikovým krémem. Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v lednici. Z alobalu si připravíme 4 čtverce a na každý vložíme jednu marinovanou telecí nožičku a díl sušených švestek a meruněk. Balíčky zabalíme a vložíme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dvě hodiny. Během pečení neotvíráme troubu. Po vyjmutí z trouby otevíráme opatrně, obal i obsah jsou velmi horké.