Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

Snadné recepty, které zvládnou i děti: Překvapte maminky v jejich velký den!

11. května 2013 | 10:00

Druhá květnová neděle se opět blíží a to znamená jediné – svátek všech maminek.  Bezpochyby je nejvíce potěší, když si dáte záležet na dárku s nápadem a třeba i s přispěním vlastního umu. Trefou do černého je originální sváteční „mňamka“, na kterou si můžete troufnout ať už je vám 10, 20 nebo 50.

Snídaně do postele? Neomylná volba!

Koho by nepotěšila naservírovaná snídaně až pod nos do postele. Domluvte se s členy rodiny, co má maminka ráda, a připravte jí snídani na míru.

Snídaně z lásky

Délka přípravy: 15 minut, Náročnost přípravy: nízká

Ingredience:
1 větší plátek toustového chleba Albert Quality
2–3 lžičky másla + na pomazání vykrajovátka
1 vejce Albert Bio
sůl, pepř
2 nasucho vypečené plátky slaniny a pomerančový džus k podávání

Snídaně z lásky
Autor: magazín Albert v kuchyni
Postup:
Toustový chleba položte na větší prkénko a pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce z něj vykrojte střed. Máslo rozpusťte v malé pánvičce na středním plameni a pak na něm z obou stran opečte vyříznutý chléb i vykrojené srdce. Vykrajovátko potřete máslem, dejte na pánev a vyklepněte do něj vejce. Pánev přiklopte a opékejte dvě až tři minuty, aby byl bílek pevný. Vykrajovátko sejměte pomocí chňapky, vaječné srdce přendejte na talíř a opatrně na něj nasaďte opečený chleba. Vejce osolte a opepřete. Podávejte s opečenými plátky slaniny, chlebovým srdcem a pomerančovým džusem.

Nepečený jablečný dort
Autor: magazín Albert v kuchyni
Nepečený jablkový dort

I ti, kteří vaření příliš neholdují, zvládnou tuto nepečenou pochoutku. Je naprosto výborná a nedá se na ní nic zkazit!

Délka přípravy: 120 minut a více, Náročnost přípravy: nízká

Ingredience:
750 g jablek
200 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
rozinky podle chuti
ořechy podle chuti (například ořechová směs Albert Quality)
400 g piškotu
šlehačka Albert Quality
drobné ovoce na ozdobení

Postup:
Jablka rozvařte s cukrem a se 400 ml vody doměkka. Pudinkové prášky rozmíchejte ve 200 ml vody, přilijte k jablkům a přidejte rozinky a ořechy podle chuti. Směs vlijte do dortové formy vyložené piškoty. Další piškoty můžete položit navrch nebo zapíchat do směsi po nalití. Nechte vychladnout, nakonec potřete šlehačkou, posypte ovocem a dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.

Banánky se zmrzlinou a čokoládou
Autor: magazín Albert v kuchyni
Banánky se zmrzlinou a čokoládou 

Kuchtíci, kteří ještě nemají tolik zkušeností, se mohou bez obav pustit do této laskominy. Příprava je jednoduchá, ale ten požitek!  

Délka přípravy: 15 minut, Náročnost přípravy: nízká

Ingredience:
4 banány
4 kopečky vanilkové zmrzliny
2 lžíce mandlových lupínků, nasucho opražených
Na čokoládovou polevu:
150 g tmavé čokolády Albert Quality
200 ml husté smetany ke šlehání Albert Quality
60 ml mléka
40 g tmavého třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu

Postup:
Nejprve udělejte polevu: čokoládu nalámejte do rendlíku, zalijte smetanou a mlékem, přidejte cukr i extrakt a na mírném plameni nechte za občasného míchání rozpustit. Vidličkou vymíchejte zcela dohladka.
Banány podélně rozřízněte, po dvou půlkách dejte na talíře, přidejte kopeček zmrzliny, polijte polevou a zasypejte mandlemi.

Jahodová limonáda
Autor: magazín Albert v kuchyni
Jahodová limonáda

Čím mamince připít na zdraví? Vsaďte na ovoce - jahodovou limonádu nebo osvěžující melounovou pecku.

Délka přípravy: 10 minut, Náročnost přípravy: nízká

Ingredience:
450 g jahod Albert Quality
6 lžiček třtinového cukru
4 lžíce citronové šťávy
sodovka nebo jemně perlivá voda
2 plátky melounu

Postup:
Jahody (dvě nechte na ozdobu) a 2 lžíce cukru rozmixujte do pyré. Připravte si dvě skleničky a na dno každé dejte 3 lžíce pyré, po 2 lžičkách cukru a 2 lžících citronové šťávy. Promíchejte, zasypte ledem a dolijte sodovkou či vodou. Podávejte ozdobené jahodami a melounem.

Zdroj: magazín Albert v kuchyni