Snídaně do postele? Neomylná volba!
Koho by nepotěšila naservírovaná snídaně až pod nos do postele. Domluvte se s členy rodiny, co má maminka ráda, a připravte jí snídani na míru.
Snídaně z lásky
Délka přípravy: 15 minut, Náročnost přípravy: nízká
Ingredience:
1 větší plátek toustového chleba Albert Quality
2–3 lžičky másla + na pomazání vykrajovátka
1 vejce Albert Bio
sůl, pepř
2 nasucho vypečené plátky slaniny a pomerančový džus k podávání
Postup:
Toustový chleba položte na větší prkénko a pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce z něj vykrojte střed. Máslo rozpusťte v malé pánvičce na středním plameni a pak na něm z obou stran opečte vyříznutý chléb i vykrojené srdce. Vykrajovátko potřete máslem, dejte na pánev a vyklepněte do něj vejce. Pánev přiklopte a opékejte dvě až tři minuty, aby byl bílek pevný. Vykrajovátko sejměte pomocí chňapky, vaječné srdce přendejte na talíř a opatrně na něj nasaďte opečený chleba. Vejce osolte a opepřete. Podávejte s opečenými plátky slaniny, chlebovým srdcem a pomerančovým džusem.
Nepečený jablkový dort
I ti, kteří vaření příliš neholdují, zvládnou tuto nepečenou pochoutku. Je naprosto výborná a nedá se na ní nic zkazit!
Délka přípravy: 120 minut a více, Náročnost přípravy: nízká
Ingredience:
750 g jablek
200 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
rozinky podle chuti
ořechy podle chuti (například ořechová směs Albert Quality)
400 g piškotu
šlehačka Albert Quality
drobné ovoce na ozdobení
Postup:
Jablka rozvařte s cukrem a se 400 ml vody doměkka. Pudinkové prášky rozmíchejte ve 200 ml vody, přilijte k jablkům a přidejte rozinky a ořechy podle chuti. Směs vlijte do dortové formy vyložené piškoty. Další piškoty můžete položit navrch nebo zapíchat do směsi po nalití. Nechte vychladnout, nakonec potřete šlehačkou, posypte ovocem a dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.
Banánky se zmrzlinou a čokoládou
Kuchtíci, kteří ještě nemají tolik zkušeností, se mohou bez obav pustit do této laskominy. Příprava je jednoduchá, ale ten požitek!
Délka přípravy: 15 minut, Náročnost přípravy: nízká
Ingredience:
4 banány
4 kopečky vanilkové zmrzliny
2 lžíce mandlových lupínků, nasucho opražených
Na čokoládovou polevu:
150 g tmavé čokolády Albert Quality
200 ml husté smetany ke šlehání Albert Quality
60 ml mléka
40 g tmavého třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Nejprve udělejte polevu: čokoládu nalámejte do rendlíku, zalijte smetanou a mlékem, přidejte cukr i extrakt a na mírném plameni nechte za občasného míchání rozpustit. Vidličkou vymíchejte zcela dohladka.
Banány podélně rozřízněte, po dvou půlkách dejte na talíře, přidejte kopeček zmrzliny, polijte polevou a zasypejte mandlemi.
Jahodová limonáda
Čím mamince připít na zdraví? Vsaďte na ovoce - jahodovou limonádu nebo osvěžující melounovou pecku.
Délka přípravy: 10 minut, Náročnost přípravy: nízká
Ingredience:
450 g jahod Albert Quality
6 lžiček třtinového cukru
4 lžíce citronové šťávy
sodovka nebo jemně perlivá voda
2 plátky melounu
Postup:
Jahody (dvě nechte na ozdobu) a 2 lžíce cukru rozmixujte do pyré. Připravte si dvě skleničky a na dno každé dejte 3 lžíce pyré, po 2 lžičkách cukru a 2 lžících citronové šťávy. Promíchejte, zasypte ledem a dolijte sodovkou či vodou. Podávejte ozdobené jahodami a melounem.
Zdroj: magazín Albert v kuchyni