Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Doktorka Quinnová a Sully: I po 25 letech jim to spolu sluší

21. srpna 2023 | 06:00

Kdo by si nepamatoval statečnou doktorku Quinnovou, která řeší zapeklité lékařské úkoly? S nimi jí pomáhal pohledný šaman a bojovník za lidská práva Sully. Tvořili jednu z nejhezčích seriálových dvojic devadesátek. Podívejte se, co se stalo s jejich představiteli.

Doktorka Quinnová otevře ordinaci v městečku, kde ženy nemají téměř žádná práva. Statečně bojuje se složitými případy i o důvěru místních obyvatel. Navíc se zamiluje do Sullyho, idolu mnoha žen. Během šesti sérií se toho stalo hodně, ať už v seriálu nebo na place. Láska se odehrála nejen mezi hlavními postavami, ale i mezi jejich představiteli, i když ne tak romantická jako na obrazovkách.

Neopětovaná láska během natáčení

Joe Lando, představitel Sullyho, přiznal, že se během natáčení do Jane Seymour (Dr. Quinnová) zamiloval. Ona ale jeho city bohužel neopětovala. Když navíc herečka coby doktorka v seriálu čekala dítě, byla těhotná i ve skutečnosti. Ve svém lůně přitom nosila dvojčata.

V době, kdy se krásná Jane Seymour (72) dostala k životní roli doktorky Quinnové, byla už zkušená herečka. Po rozvodu se ale topila v dluzích, ty pak díky popularitě seriálu bez problému splatila. Poté už sice nikdy nedosáhla takového úspěchu, ale objevovala se alespoň ve vedlejších rolích, například ve filmech Nesvatbovi, Villa Capri nebo v nedávném snímku Děda, postrach rodiny, kde účinkovala po boku Roberta De Niro a Umy Thurman.

V roce 2000 se jí dostalo veliké pocty, když jí královna Alžběta II. udělila Řád britského impéria. Vdala se celkem pětkrát a má čtyři děti.

Sully je v reálném životě věrným manželem

Joe Lando se zapsal do naší paměti jako pohledný Sully, před kamerou se ale objevoval i po skončení poslední série, i když spíš v méně známých televizních filmech. Můžeme jmenovat třeba snímky Povstání strojů, Smrtící zásnuby nebo Pád Země. Na rozdíl od své kolegyně zůstal věrný jedné lásce. Je ženatý od roku 1997 a s manželkou Kirsten Barlow má čtyři děti.

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén