Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zdravotní sestra Marie Fikáčková vraždila novorozeňata. Nesnesla jejich pláč

Video se připravuje ...
Zdravotní sestra Marie Fikáčková vraždila novorozeňata, protože nesnesla jejich pláč
VIDEO: Videohub
12. ledna 2023 | 06:00

Ženy, které se neštítily těch nejhrůznějších sadistických činů. Právě ty jsou hlavními postavami série Zrůdy v sukních. Tentokrát vám ukážeme příběh šílené zdravotní sestry. Upozorňujeme vás, že úvodní video není vhodné pro citlivé povahy!

Vraždila novorozence, protože nesnesla jejich pláč. Největší zrůda našich nedávných kriminalistických dějin Marie Fikáčková, rozená Schmiedlová, se narodila 9. září 1936 v Sušici. Pracovala jako zdravotní sestra na neonatologickém oddělení v sušické nemocnici, kde usmrtila 12 dětí.

Přiznala se, že vraždy částečně páchala jako pomstu Čechům za to, že její rodina byla vyhnána ze země (otec byl Němec a nacista). Předtím po celá léta další děti nenápadně fyzicky týrala a mučila – a to tak, aby se na důsledky přišlo až později.

Rozsudek smrti byl vynesen 4. října 1960. Na místě se odvolala. Toto odvolání bylo v listopadu zamítnuto bez možnosti využití jakýchkoliv dalších opravných prostředků. Marie Fikáčková byla popravena oběšením ve sklepení pankrácké věznice ráno 13. dubna 1961.

Jaký byl celý její příběh? Podívejte se na videu v úvodu!

Autor: Martina Miláčková