Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vánoční zázrak: Psího dědečka si konečně adoptovali jen pár dnů před smrtí

Video se připravuje ...
Psímu dědečkovi nabídla pár dní před smrtí teplo domova
VIDEO: www.youtube.com/NoticiaFull
24. prosince 2017 | 06:00

Není nic krásnějšího než uvědomění si, že na světě existuje i spousta lidí s dobrým srdcem, kteří se rozhodnou poskytnout milující domov starým pejskům, které už nikdo nechce, a tak většinou musí trávit Vánoce v kotcích útulku. Stařeček Blackie je ale jeden ze šťastlivců, který své poslední dny prožil v kruhu milující rodiny.

Čtrnáctiletý Blackie měl rakovinu a sotva viděl. Majitelé útulku se rozhodli jeho příběh zveřejnit na Facebook s nadějí, že se najde někdo, kdo psího dědečka vezme pod svá ochranná křídla. Moc šancí tomu ale nedávali. Jaké překvapení pro ně bylo, když se přece jenom ozvala žena, která se rozhodla Blackiemu zpříjemnit poslední dny jeho života a nabídla mu teplo domova.

Na smrt byla připravená

Novou paničku sice předem varovali, že Blackiemu nezbývá mnoho času, ale ta se nelehkého úkolu nezalekla. Připravili ji na to, že se brzy bude potýkat s nejsmutnějším a nejtěžším rozhodnutím, a to, kdy nechat pejska uspat, aby už dál netrpěl.

Budoucí panička ale měla jasno. "Pro mě byla mnohem horší představa, že by Blackie prožil život bez pocitu lásky," vypráví Brunie Drumond. Štěstí se tedy na Blackieho usmálo a díky Brunie, ženě s obrovským srdcem, poprvé pocítil, jaké to je, když ho má někdo opravdu rád. 

Své poslední dny strávil doma s milující rodinou. Zemřel ve spánku po boku své paničky Brunie. Ta se rozhodla své zlomené srdce léčit stejným způsobem, jakým uzdravila to Blackieho. Z útulků si bere staré a nemocné pejsky a zpříjemňuje jim jejich poslední dny života. "Jsou tak bezbranní, nevědí proč se jim dějí špatné věci. Je potřeba je zahrnout láskou," dodává Brunie. 

Autor: kaj