Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V mládí se živila jako au-pair, netušila, že tím jedné holčičce změní život!

Ilustrační foto
26. července 2017 | 06:00

Jako malá dívka hlídávala Raquel holčičku, která uměla krásně malovat. Raquel si toho všímala a dívenku často podporovala v tom, co dělá. O jedenáct let později přišel chůvě děkovný dopis. O svůj příběh se Raquel rozhodla podělit s ostatními.

"Když mi bylo dvanáct, často jsem tuto malou holčičku hlídala. Vždycky mě chytla za ruce a ukazovala mi obrázky, které během týdne nakreslila. Prosila mě, abych hlasem sportovního komentátora její obrázky představila. Přišlo jí to zábavné a vždycky se tomu chichotala. Na konci každého dne se mě pak vážně ptala, jestli se mi její obrázky opravdu líbí. Vždycky jsem odpověděla, že ano, a opravdu jsem z nich byla nadšená."

Uběhlo několik let a holčičku, kterou hlídávala, přijali na tři umělecké školy. Nezapomněla na Raquel, která jí po celou dobu dodávala odvahu a přesvědčovala ji o tom, že to, co dělá, je opravdu výjimečné. Poslala jí dopis s obrázkem, který namalovala jako malá, a nezapomněla připsat dojemný vzkaz: "Děkuji. Viděla jsi ve mně to nejlepší."