Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Neuvěřitelné! Roztomilý kocourek předpovídá smrt, má stoprocentní úspěšnost

Všichni, ke kterým se kocour Oskar někdy tulil, o pár dní později zemřeli.
1. května 2015 | 06:00

Desetiletý kocour Oskar má podle zaměstnanců pečovatelského centra, kde zvíře žije, úžasné léčivé schopnosti. Dokáže se oddaně přitulit k nemocným pacientům a zmírnit jejich bolesti. Má však také jednu magickou schopnost, která děsí i samotný personál. Cítí totiž pach blížící se smrti!

Věci mezi nebem a zemí existují. Zaměstnanci jednoho pečovatelského centra v americkém státě Rhode Island si v průběhu let všimli jedné pozoruhodné věci. Všichni, ke kterým se kocour Oskar někdy tulil, o pár dní později zemřeli. Vypadá to, že tenhle zvířecí mazlíček má zvláštní schopnost vycítit blížící se smrt. Umírajícím zřejmě nabízí svou měkkou srst, aby je uklidnil. Podle britského deníku Mirror už předpověděl smrt ve více než stovce případů. Někdy dokonce mnohem dříve než lékař.

"Přichází jen k pacientům, kteří jsou blízko smrti. Je k nim zřejmě přitahován nějakými specifickými vylučovanými feromony nebo vůní," říká doktor David Dosa z pečovatelského centra. Když personál zpozoruje, že se k někomu tulí, je ještě čas zavolat příbuzné, aby se s nemocným rozloučili. Mnoho rodin potvrdilo, že Oskar byl pro umírající velkou útěchou a za to jsou mu skutečně vděční.

Karta se však jednoho dne obrátila a sám Oskar se dostal na hranici života a smrti. V listopadu 2013 utrpěl vážnou alergickou reakci, přestalo mu bít srdíčko a několik sekund byl klinicky mrtvý. Naštěstí ho veterinář ještě stihl zachránit. V centru pak sám pobýval několik měsíců jako pacient. Po uzdravení je ale zase zpět ve své kondici a pomáhá lidem odcházejícím na "onen" svět.