Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zaručená dieta: Cukrářka zhubla 32 kilo za 10 měsíců! Víme, jak to dokázala

7. srpna 2014 | 06:00

Její životní styl byl děsivý. Ručička na váze ukazovala měsíc od měsíce stále vyšší číslo, až se přehoupla přes 100 kilogramů. Tehdy si Rachel Gillion (40) uvědomila, že takhle to už dál nejde. A rozhodla se zhubnout.

Osudnou se jí stala především záliba v chutných slaďoučkých dortech. Tím nejoblíbenějším byl mrkvový. Paradoxem je, že to byly dorty, které sama upekla. Čtyřicetiletá Rachel Gillion je totiž cukrářka.

"Byly doby, kdy jsem nemyslela na nic jiného, než právě na dorty. Měla jsem vždycky hodně objednávek, takže jsem musela upéct a nazdobit čtyři až pět dortů týdně. Kvůli tomu jsem byla pořád obklopena kalorickými surovinami a nezdravými potravinami. Můj oblíbený byl mrkvový dort - prostě jsem si nemohla pomoct. Jakmile jsem ho uviděla, dostala jsem chuť na sladké," vzpomíná Gillion.

Rachel Gillion
Autor: profimedia.cz

Ale na vině nebyly jen dorty. Svoji daň si vybralo i jídlo z fast foodu a další kalorické bomby. Matku tří dětí trápila nadváha vlastně celý život. S každým porodem ale byla ještě silnější. A to se podepsalo nejen na jejím vzhledu, ale i na jejím sebevědomí, které s každým kilogramem navíc klesalo hloub a hloub.

"Nakonec to skončilo tak, že jsem měla tak nízké sebevědomí, že jsem nikdy nechodila na žádné společenské akce, ani si nevyšla ven s kamarády. Každý den jsem jen dovedla děti do školy a odpoledne zas ze školy domů a během dne pracovala doma na dortech," říká Rachel.

Rachel Gillion
Autor: profimedia.cz

Vše se změnilo v moment, kdy ji kamarádka prozradila, že se zapsala na kurzy hubnutí. Zoufalá Rachel, která už v té době vážila přes metrák, se k ní rozhodla přidat. A dobře udělala. Stačilo pouhých deset měsíců a z oplácané maminy je kočka. Dokázala totiž shodit více než třicet kilogramů.

Stačilo jen změnit jídelníček, začít jíst pravidelně a odpustit si své dorty. "Bylo to snadné. Za první týden jsem byla o pět a půl kila lehčí. Vím, že je těžké tomu uvěřit, ale svým dortům úspěšně odolávám," dodává hrdá žena, která je teď na váze, kterou měla naposledy v devatenácti letech.