Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

16 let si nestříhala vlasy, teď uvažuje o novém účesu

30. října 2013 | 14:27

Číňanka Ni Lin Mei (57) z města Tchaj-jüan si celých 16 let nenechala zastřihnout vlasy a tak jí dorostly do délky 2.9 metrů. Vlasy má tak dlouhé, že je může v zimě používat jako šálu nebo se do nich jako do deky zachumlat. Jak se ale zdá, začíná mít svých kadeří plné zuby.

Která z dívek a žen někdy netoužila po dlouhých vlasech, sahajících pomalu až na zem. Sedmapadesátiletá Ni Lin Mai si tento sen začala plnit ve svých čtyřiceti letech. Tehdy se rozhodla, že už si nikdy své vlasy neostříhá a dostane se s jejich délkou do Guinnessovi knihy rekordů. Jenže tehdy asi netušila, že to nebude tak jednoduché.

Ni Lin Mai si nechává své kadeře růst posledních 16 let.
Autor: Profimedia.cz
Pro krásu se musí trpět

Dlouhých 16 let si Ni Lin Mai nedošla ke kadeřníkovi, tráví každý den 2 hodiny tím, že si vlasy myje, suší a pročesává a nějakou dobu jí také trvá, než si vlasy vůbec upraví. Nejčastěji své necelé 3 metry dlouhé kadeře nosí obtočeny kolem hlavy jako turban, nebo si je hodí kolem krku a už nemusí nosit šálu.

Taková práce ženě ale nepřináší kýžený výsledek. Stále totiž není zapsána jako rekordmanka, před ní je jiná číňanka Xie s vlasy o délce 5,6 metrů. Ta si nechává vlasy narůst od roku 1973, takže má před Ni Lin Mai značný náskok.

Ni Lin Mai
Autor: Profimedia.cz
Konec zvonec?

Jak se zdá v posledních dnech, snaživá Ni Lin Mai už má svých vlasů plné zuby a dala se slyšet, že se chystá ke kadeřníkovi, aby si je po dlouhých šestnácti letech nechala zastřihnout. Když se to dozvěděli sousedé, hned se před jejím domem srotili a začali se s jejími dlouhými vlasy fotit, jako by šlo o bůhví jakou vzácnost.

Možná, že by si žena to stříhání měla rozmyslet a na svých vlasech začít vydělávat. Co takhle vybírat peníze za to, že se s ní někdo vyfotí nebo si nechávat za honorář vlasy česat.