Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující proměna: Z anglického vojáka vdanou muslimskou ženou!

Lucy už jako čtrnáctiletý chlapec věděl, že chce být ženou.
6. září 2013 | 06:00

Už od mala věděl, že s ním něco není v pořádku. V chlapeckém těle se prostě "necítil". Teď je po dlouhých letech konečně ženou. Jako Lucy Vallender (28) se cítí skvěle. Konvertovala k islámu, vdala se a je skutečně šťastná.

"Cítím se šťastná, konečně se mi ulevilo. Jsem nejšťastnější, co jsem kdy v mém životě byla," tvrdí žena, která operaci podstoupila už před třemi lety. Až před rokem však svou "přeměnu" dokončila. Lucy, která je prvním muslimským transexuálem ve Velké Británii, navíc konečně našla skutečnou lásku.

Teď kdykoliv vyjde mimo svůj domov, nosí hrdě závoj, aby všem ukázala, že je vdaná. Svého muže Murada, samozřejmě muslima, potkala díky internetové seznamce.

"Miluji ho, je tak laskavý a něžný. Od svatby jsme se viděli dvakrát. a pokaždé jsme měli sex. Neřekla jsem mu, že jsem transsexuál, ale musel to tušit, když viděl moje jizvy," říká Lucy.

Kdykoliv teď Lucy vyjde mimo svůj domov, nosí hrdě závoj, aby všem ukázala, že je vdaná.
Autor: profimedia.cz

Už jako čtrnáctiletý chlapec věděl, že chce být ženou. "Snažil jsem se chovat chlapsky, ale nefungovalo to, protože jsem se snažil být někým, kým jsem nebyl," vzpomíná Lucy a dodává:

"Cítila jsem se jinak než ostatní - vždycky mě přitahovali muži. Snažila jsem se ale své pocity potlačit a zkoušela žít jako většina lidí v mém věku. Chodila jsem do klubů s přáteli a pila hodně alkoholu. Samozřejmě jsem spala i s holkama, ale nikdy tam nebyla fyzická přitažlivost a pokaždé to po několika měsících skončilo."

Posledním pokusem začlenit se do běžného života muže, byl v jednadvaceti letech vstup do armády. "Nemohla jsem to tam ale vydržet a už asi po roce jsem odešla. Cítila jsem se, jako bych byla ve špatném těle. Najednou jsem věděla, že kdybych dál zůstávala v mužském těle, žila bych ve lži," říká Lucy.

Další obrovskou změnou v životě Lucy Vallender byl přestup na islám.
Autor: profimedia.cz

Rozhodla se proto jednat. Odešla z rodného domu v anglickém Cirencesteru a sebrala odvahu říci svému lékaři o tajných touhách stát se ženou. Podstoupila hormonální terapie a nakonec i samotnou operaci pohlaví. 

Díky hormonům jí zhoustly a narostly vlasy, tělo se začalo měnit v ženské. Lucy se konečně mohla začít oblékat jako žena, navazovat vztahy s muži.

Další obrovskou životní změnou pak byl přestup k islámu. "Udělala jsem to, protože je to pěkné náboženství - tak klidné. Cítila jsem se dobře a konečně v něco začala věřit," říká Lucy.