Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sebevědomá Mirka Čejková (50): Kdo jiný má radit, než já?

Manželství s Vítem byla osudová chyba
17. května 2013 | 06:00

Bývalá moderátorka měla v životě mazec. S prvním manželem má mentálně postiženou dceru, s druhým - bohatým golfistou Alexem Čejkou se soudila o peníze, třetího si vzala v base a oba jí prý bili. Přesto, nebo právo proto, dělá koučink.

Na otázku, jak může třikrát rozvedená žena s takovým osudem někomu radit, odpovídá sebevědomě. „A kdo jiný, než já!“

Jak jste se ke koučinku dostala?

Prapůvodně se to asi nastartovalo díky dceři. Hledala jsem odpovědi na spoustu otázek a studovala kdeco, co by nám pomohlo. S koučováním jako metodou jsem se setkala před šesti lety, a to mi také pomohlo vymotat se ze mého posledního vztahu a vrátit se zpátky do normálního života.

Myslíte si, že máte dost zkušeností, abyste pomáhala?

Když se někdo ptá, jak můžu lidem pomáhat, tak – upřímně řečeno – si myslím, že právě já můžu. Znám situace, kdy padáte, vstáváte, motáte se na místě a těžko hledáte to správné rozhodnutí. Vím, co lidé prožívají, když mají strach nebo obavy, a o to se můžu opřít. Nejsem teoretik. Vím, jak vypadá život, když jste nahoře i když jste dole.

Kdy bych měl člověk vyhledat kouče?

Koučink je především pro lidi, kteří jsou schopní vzít zodpovědnost za svůj život. Pokud je někdo sabotér typu – já jsem v pohodě a blbě je všechno okolo – blbý svět, blbé podmínky, blbá společnost, blbej manžel, blbej šéf… tak s ním většinou nic neuděláte. Naopak koučink by měl využít člověk, který ví, že on sám může udělat něco jinak. Chce si ujasnit situaci, najít řešení, objevit nové možnosti, které má a které sám ve svém vnitřním přemýšlení nevidí.

Autor: MAJ