Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující video: Třináctiletá dívka zvedá 110 kilovou činku

22. března 2013 | 06:00

Něžná dlouhovlasá blondýnka na první pohled vypadá křehce. Zdání ale klame. Maryana Naumova (13) je přebornicí v benčpresu. Lehce zvedá činky, s kterými by měl co dělat nejeden chlap.

"S činkami jsem začala po vzoru svého otce, když mě vzal na jednu ze soutěží. Zkusila jsem zatlačit prázdnou dvaceti kilovou tyč a podařilo se mi to čtyřikrát. Všiml si mě Vladimir Kravtsov, nejsilnější ruský benčpreser a můj vzor, a věnoval mi plakát, který do dneška visí nad mojí postelí," říká Maryana.

Třináctiletá Ruska, která navštěvuje sedmý ročník lycea, sama sebe na svých internetových stránkách nazývá "princeznou činky". Oprávněně. Je nejmladší dívkou v Evropě, která soutěžila na profesionálních soutěžích, držitelkou absolutního světového rekordu v kategorii do 14 let.

S Arnoldem Schwarzenegerem
Autor: Facebook.com/Maryana Naumova

Sílu jí dodává právě výše zmiňovaný Kravtsovův plakát. "Když věci nejdou zrovna hladce, pomáhá mi jeho fotka v překonávání překážek. Chtěla bych také být skvělou sportovkyní, aby moje plakáty inspirovaly děti provozující nějaký sport. Abych to dokázala, čeká mě spousta práce," říká sebevědomá dívenka.

Ta podle svých slov nedrží žádnou zvláštní dietu. "Snažím se jíst zdravě, zařazovat více masa a konzumovat méně mléčných výrobků, sladkostí a sycených nápojů. A dbám na příjem dostatečného množství čisté vody," prozrazuje.