Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Brazilka (12) prodává své 160 cm dlouhé vlasy. Chce za ně 100 tisíc!

22. března 2012 | 06:27

Natasha Moraes de Andrade z brazilského Rio de Janeira je jen o 4 centimetry vyšší, než je délka jejích vlasů. Právě ta délka jí však ničí život, proto se jich rozhodla zbavit. Poprvé v životě je ostříhá a chce je prodat.

Vlasy rostou dvanáctileté Natashe Moraes de Andrade bez jediného stříhání od jejího narození. Dívka z chudinské čtvrti brazilské metropole je má dlouhé 160 centimetrů. Sama měří jen o čtyři centimetry víc, a tak jí vlasy spadají témeř na zem.

Přestože si své krásné háro velmi hýčká, nemá to s ním vůbec jednoduché. „Nemohu dělat spoustu věcí, které bych ráda podnikla. Ani chodit na hodiny tělocviku ve škole,“ objasňuje mladinká slečna své rozhodnutí zbavit se definitivně této od narození pěstěné koruny hlavy.  

Kdo by si na vlastní hlavě vyzkoušel, co to obnáší, pochopil by hned. V podstatě vlastně vlasy musí pořád poponášet v náručí, aby o ně nezakopla, a když si sedá, musí si dát opravdu pořádný pozor, aby si nezlomila vaz...

Nemůže se ani vykoupat v moři

Problémů má však s touto skvostnou okrasou od mala podstatně víc. Přestože žije kousek od jedné z nejhezčích pláží světa, nemůže si jít ani zaplavat do moře. Mořská voda totiž její hřívu ničí a pak trvá hodiny, než ji vyčistí a zregeneruje.

Udržování loken jí vůbec zabere vždy tak čtyři hodiny dvakrát týdně a na umytí vlasů spotřebuje minimálně půl běžné lahvičky šamponu. To ani nemluvíme o každodenním rozčesávání, které trvá tak hodinu a půl.

Chcete vlasy? Zaplaťte!

“Nechala jsem dcerce vlasy růst, protože je od narození měla tak hezké a dlouhé a moc jí slušely. A hlavně sama je vždy dlouhé chtěla. Ale nyní zřejmě přišel čas je ustřihnout,” je s rozhodnutím Natashy smířená i její matka Catarina Moraes de Andrade.

Vlasy Natashy měří 160 cm
Autor: profimedia.cz
“Své vlasy mám ráda, tak mě bude hodně mrzet, že se jich teď zbavím,” přiznává sama Natasha. Proto také doufá, že je alespoň prodá za patřičnou částku. Cení si je však v přepočtu na víc než 100 tísíc korun!

Je ale pochopitelné, že jako dívka z chudinské čtvrti, svou vzácnou okrasu nedá v šanc jen tak. Už jednou za ně dostala nabídku – ta byla v hodnotě 50 tisíc korun. To ji však pod nůžky jít nedonutilo.

“Za vydělané peníze si chci předělat svůj pokoj. A hlavně začít nový, lepší život,” plánuje Natasha v první řadě. Příští školní rok už chce proto zahájit jako krátkovlasá mladá slečna s hezkým mikádem. A také snad bohatší. 

Autor: INT, bak