Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bez nohy tančí u tyče! Matka čtyř dětí porazila osud

14. února 2012 | 15:50

VIDEO: Nezdolná síla vůle a obrovské odhodlání nevzdat to! Matka čtyř dětí ukázala, že člověk zvládne i zdánlivě nemožné. Stačí jen chtít. Po amputaci nohy teď Lisa Eagleton (38) úspěšně tančí u tyče.

Dopravní nehoda ji připravila o pravou nohu. Lékaři jí museli amputovat těsně pod kolenem. Některým lidem by se v ten moment zhroutil celý svět. Osmatřicetiletá Lisa Eagleton z britského Wiganu se však rozhodla bojovat dál. Už kvůli svým čtyřem dětem.

Před nehodou mladá žena milovala pohyb. Aktivně plavala, běhala. Po amputaci však najednou nemohla dělat nic. Užírala se, přibývala na váze a upadala do depresí. Když přibrala na dvojnásobek své původní váhy, rozhodla se s tím něco dělat.

Video se připravuje ...
I s jednou nohou se dá tančit u tyče. Lisa je živoucím důkazem, že když člověk chce, dokáže i nemožné. • VIDEO: Youtube.com

Každého možná překvapí, že si zvolila právě pole dance. I když je tanec u tyče stále populárnější, tanečnici bez nohy si u tyče dokáže představit málokdo. Lisa to však zvládá bravurně. Za sebou má už dokonce účast v první soutěži. Znovu se dostává do formy a zase má chuť žít.