Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hubněte tancem: Najděte svůj styl na míru

2. září 2011 | 17:30

Kdo by nechtěl být v kondici, mít pevnější tělo a odreagovat se od každodenního stresu. Nechcete-li se potit v posilovně, vyzkoušejte taneční kurz!

Nebaví vás posilovna? Zkuste tančit! „Tančení se nebojte, v nabídce je dnes spoustu rekreačních lekcí, které lehce zvládnete. Abyste ale měla z tancování co největší požitek, je třeba si dobře vybrat taneční styl,“ radí Lucie Matalová z Centrum Tance.

V každém případě jde o pohyb, který je příjemný i pro zarputilé nesportovce. Vaše kila tak půjdou dolů méně násilnou cestou. Každý styl navíc má další specifické výhody. Vyberte si proto ten pravý tanec přesně podle svých potřeb.

Když chcete zhubnout a utužit fyzičku

Volte zumbu, africké tance nebo street dance. Jedná se o dynamické taneční styly, u kterých se zapotíte, a když vytrváte, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. K němu dostanete navíc i spoustu endorfinů.

Zumba
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Pro zpevnění a tvarování postavy

Pole dance
Autor: Dana Kolářová
Skvělý je tanec u tyče, nazývaný flirt dance či pole dance.  Oba účinně spalují tuky právě na ženských problematických partiích. Při tanci u tyče navíc získáte nejen celkově pevnější a štíhlejší postavu, ale také větší flexibilitu. Tady vám jako bonus nabídnou možnost se vyřádit a odreagovat. Navíc si v hodinách flirt dance nebo u tyče budete připadat jako sexy bohyně.

Orientální tanec
Autor: Alžbeta Trubačová, Pavel Weber
Zpevnění břicha a bolavá záda

Zaručeně pomůže. Také příznivě ovlivňuje gynekologické potíže, tím že při něm břišní svaly pracují na plné obrátky. Zpevní se tak lépe a příjemněji než při sklapovačkách.
Krouživé a vlnivé pohyby navíc uvolňují zatuhlé svaly, blokády páteře a vlastně svaly na celém těle se zpevňují přirozeným způsobem. Zlepšuje také pohyblivost kloubů a koordinaci pohybů celého těla.

Latinskoamerické tance
Autor: PROFIMEDIA.CZ
Lepší držení těla a štíhlá pevná postava

Skvěle to dokáží ovlivnit latinskoamerické tance, především salsa. Nadobro se přestanete hrbit po lekcích flamenka. Váš postoj bude připomínat spíše hrdou královnu než ženu trávící většinu dne před monitorem počítače. Pokud nejste tak ohnivé povahy, pak zkuste hodiny baletu, které dnes existují i pro amatéry

Otázky, které vám pomůžou se rozhodnout:

1. Čeho chcete díky tanečním lekcím dosáhnout? Zhubnout, zpevnit problematické partie, odreagovat se, nebo si dát dohromady bolavá záda?

2. Jakou hudbu máte ráda? Písničky, které vám lektor na hodinách bude pouštět, by se vám měly líbit a vyvolávat ve vás příjemné pocity.

3. Kolik vám je let a jak jste na tom se zdravím? Tanec je samozřejmě zdraví prospěšný, ale lekci musíte přizpůsobit svým individuálním potížím.

Autor: oli, Kbak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...