Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ellie (8) se nevzdává: Fotbal zvládnu i bez nohou!

1. prosince 2011 | 05:10

To je ale bojovnice! S amputovanýma rukama i nohama se díky své pevné vůli osmiletá Ellie Challis z Essexu dostala až do školního fotbalového týmu.

"Je to neuvěřitelně odvážné a pozoruhodné dítě. Když kvůli meningitidě přišla o nohy, nemysleli jsme si, že ji někdy uvidíme pobíhat za míčem. Je do fotbalu blázen," prozradila matka Lisa (38).

Osmiletá Ellie z Esexu, která je fanynkou Arsenalu, se podle jejích slov s otcem dívá na každý zápas. "Je úžasné vidět ji na fotbalovém hřišti. Tenhle sport miluje. Její kličky jsou prostě skvělé," dodává otec Paul (48).

S tátou Paulem společně fandí Arsenalu
Autor: profimedia.cz

Malá Ellie Challis je opravdová bojovnice. Holčičce museli v červenci 2005 amputovat obě nohy i ruce. Naučilo se však bez problémů chodit s protézami a zahraje si i fotbal. Teď to Ellie dokonce dotáhla až do školního fotbalového týmu.

Svůj sen o místě ve školním fotbalovém týmu si Ellie splnila jen díky tomu, že je nejmladší osobou na světě, která má speciální protézy z karbonových vláken, které k vítězství dopomohly i olympijskému sprinterovi Oscaru Pistoriusovi. Ty standardní jí totiž způsobovaly bolestivé otlaky a vředy.

V roce 2005 připravil zákeřný meningokok malou Ellie o ruce i nohy
Autor: profimedia.cz

Ellie dostala meningitidu v červenci 2005. Lékaři museli holčičce amputovat část každé končetiny. "Operace trvala šest hodin, když nám ji pak přinesli, rozplakala jsem se," dodala Lisa. Její dcerka však nakonec přežila a dokázala se plnohodnotně vrátit do života. A to i díky pomoci své sestřičky Sophie (8).

Autor: Čas.sk, lena