Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Syn (11) lesbiček chce být děvče, začal už brát hormony

1. října 2011 | 06:00

Americké lesbičky adoptovaly chlapce, Thomas Lobel už ale nechce být kluk. Chce se stát dívkou. Podstupuje proto kontroverzní hormonální léčbu.

V Kalifornii je zřejmě možné všechno. I změna pohlaví dítěte. Jinak by malý Thomas Lobel neměl už v jedenácti letech implantované v paži hormony, aby mu včas zabránily ve vývoji v muže. Místo mutování a zápasení s prvními vousy se v pubertě začne pomalu stávat ženou.

„Museli jsme s tím začít co nejdřív, než mu začne puberta,“ podporují syna jeho náhradní matky Pauline Moreno a Debra Lovel. „Pokud bychom mu bránily, nebo proces odkládaly, mohlo by to vést i k jeho sebevraždě,“ tvrdí svorně.

Holčička je už od tří let

Že by s tím měla něco společného jejich orientace, či ženská výchova, rezolutně matky vyvrací. Malý Thomas s tím prý přišel, hned jak si ho v jeho třech letech osvojily. Oznámil jim už tehdy, že je holčička.

Poruchu genderové identity zjistil psychiatr o čtyři roky později, kam ho ženy odvedly, protože si prý chtěl uříznout penis. Od té doby si Thomas říká Tammy a obléká se za děvče a jeho matky se rozhodly mu v jeho identitě nebránit.

Operace pohlaví až v dospělosti

Potýkají se však proto s vlnou odporu a značné kritiky. „Prý mu ničíme život, ale my mu ho naopak chceme zachránit. Než se z něj stala Tammy, byl naprosto zoufalé a letargické dítě. Teď je najednou šťastnou holčičkou, plnou života,“ vysvětlují matky.

To, jestli se nakonec Thomas nechá úplně přeoperovat na ženu, bude na jeho rozhodnutí až v dospělosti. Může se stát, že se ještě před pubertou rozhodne hormony vysadit a dospěje v normálního muže.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: INT, bak