Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unesená Carlina: Matku vypátrala po 23 letech

21. ledna 2011 | 13:16

Z nemocnice ji jako devatenáctidenní unesla žena, převlečená za zdravotní sestru. Policie ji nikdy nenašla. Rodiče nevěřili, že se s ní ještě setkají. Carlině však srdce prozradilo, že jí nevychovává vlastní matka. A začala pátrat...

Když bylo Carlině White (23) teprve 19 dní, zachvátily jí vysoké horečky. Rodiče Joy a Carl ji vzali do nemocnice v Harlemu, kde si ji převzala žena oblečená jako zdravotní sestra. Rodičům řekla, ať si jdou odpočinout domů. Když se druhý den vrátili do nemocnice, dcerka byla pryč. Po dlouhých 23 letech Carlina zjistila, že žena, která se vydávala za její matku, je podvodnice. Rozhodla se tak co nejdřív své pravé rodiče najít.

Únos z nemocnice

Drogově závislá Agnotta Pettway se v přestrojení za sestru pohybovala v roce 1987 u nemocnice už nějaký čas. „Byl jsem podezřelý, protože neměla jmenovku,“ vzpomíná Carl na okamžik, kdy Carlinu předávali ženě. Když druhý den o dceři neměli v nemocnici žádné záznamy, rodiče zalarmovali policii. Orgánům se však dítě nedařilo najít. Roky plynuly a rodiče už přestávali věřit, že svou Carlina ještě někdy uvidí...

Ty nejsi moje máma!

Dívka mezitím začínala v pubertě pochybovat, že žena se kterou žije, je její opravdová matka. Když Carlina v 16 letech otěhotněla a zeptala se na rodný list, aby se jí dostalo lékařské předporodní péče, neměla ho. Mladá žena si navíc začala všímat, že nevypadá vůbec jako její údajná matka. Agnottu konfrontovala a únoskyně nakonec přiznala, že skutečně není její biologická matka.

Našli jsme vaší dceru

Carlina byla rozhodnutá najít svou pravou rodinu za každou cenu. Kontaktovala centrum pro ztracené a zneužívané děti. Tam rychle zjistili o koho jde a kontaktovali Joy. „Našli jsme vaši dceru,“ uslyšela skutečná matka od pracovnice centra do telefonu. Když Joy přišel e-mail s fotkami Carliny, byla si jistá, že je to ona. DNA testy pak potvrdily to, co už všichni věděli.

Konečně spolu

Minulou sobotu byla rodina po dlouhých 23 letech konečně opět spolu. „Vidět svou skutečnou matku bylo jako sen,“ říká Carlina. „Když se na ní podívám, vidím sebe. S tou druhou ženou jsem se snažila najít věci, které máme společné, ale žádné takové nebyly,“ dodala. Joy se s Carlem rozvedla, ale oba nikdy nepřestali doufat, že svou dceru ještě uvidí. Carlina, která je nyní sama matkou, má dceru Samani (6).

Autor: INT, shp, Klena